Het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem)

Jamal Ahajjaj

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem)

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081939911, 428 blz., July 2012
Formaat: 23.8 (h) x 17.6 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 934 gram.

Uitgever: 6upgrades

illustrator: Timaar

beschrijving

Het Leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem).

Mohammed (vrede zij met hem) is een uiterst bijzonder persoon, die in een relatief kort tijdsbestek ontzettend veel heeft gedaan en bereikt in zijn leven. Hij predikte de laatste religie, stichtte de meest rechtvaardige staat, spreidde de meest verheven morele gedragscode tentoon en bracht tal van sociale en politieke verbeteringen én een ware revolutie teweeg. Een revolutie die ten doel heeft het lot van de mensen ingrijpend te verbeteren en hun verbond met hun Heer te verzegelen.

Mohammed (vrede zij met hem) is de meest complete mens die ooit heeft bestaan. Niemand in de geschiedenis kan zich met hem meten. Hij was een religieuze leraar, een sociale hervormer, een morele gids, een politieke denker, een militaire genie, een trouwe vriend, een toegewijde echtgenoot en een liefhebbende vader.

Degene die Mohammed nog niet kent, wordt aanbevolen middels dit boek kennis te nemen van zijn leven, zijn missie en zijn boodschap. Laat je inspireren door de verhalen van de man die alle tegenslagen overwon, een verscheurde natie nieuwe hoop en een nieuw perspectief bood en antwoord gaf op de meest belangrijke levensvragen. Na het lezen over en het verkennen van het leven van de Profeet Mohammed, zal jouw eigen leven nooit meer hetzelfde zijn.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Aboe Ismail is Jamal Ahajjaj.recensie citaatDe auteur schreef deze biografie naar aanleiding van zijn lessen in de Haagse moskee al-Oemmah waar hij de behoefte bespeurde om zich door verhalen over het leven van de profeet Mohammed te laten inspireren. Het resultaat is een omvangrijk, zeer leesbaar boek. Ten eerste vanwege de duidelijke lay-out met veel witregels en in het oog springende vetgedrukte citaten. Ten tweede vanwege de duidelijke opbouw in hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen. Ten derde vanwege het enigszins plechtige, maar toch correcte en toegankelijke Nederlands, waarmee het boek zich onderscheidt van uit het Engels vertaalde biografieën. Ten vierde vanwege de stijl: een vertelling waarin vele Koranverzen en overleveringen natuurlijk zijn geïntegreerd. De auteur brengt eigen meningen en interpretaties in wanneer hij spreekt over 'de ware moslim' en wat hij/zij moet geloven en doen, en wanneer hij ware moslims tegenover joden, christenen, hypocrieten en ongelovigen zet. Er is relatief veel aandacht voor de veldslagen. En de kritische lezer die authentieke bronnen wil raadplegen, mist precieze bronvermeldingen. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering met leeslint.

© NBD Biblion
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.