Gestolen jeugd

Marielou Uyttenhove

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gestolen jeugd

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789081935210, 342 blz., November 2018
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 555 gram.

Uitgever: ISJB Uitgevers

beschrijving

'Gestolen jeugd' is het aangrijpende verhaal van de jonge Belg François en het Duitse meisje Maria. Hun dochter Marielou Uyttenhove (1945) vertelt het verhaal van haar ouders op eerlijke en ontroerende wijze. Een aangrijpend liefdesdrama tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

François groeit op in Antwerpen, in een eenvoudig arbeidersgezin. Als hij begin 1942 als 17-jarige jongen in Duitsland te werk wordt gesteld, is zijn jeugd in één klap voorbij. Maria’s jeugd in Stuttgart-Zuffenhausen staat in het teken van de economische crisis, de opkomst van de nazi’s en uiteindelijk een nietsontziende oorlog. Maria en haar familie overleven de vele bombardementen, maar krijgen in 1944 een enorm drama te verwerken als Maria's tweelingzus Edeltraud in een psychiatrische kliniek belandt en het helse naziregime niet overleeft. Zij wordt niet ouder dan 17 jaar.

De oorlog brengt François en Maria bij elkaar en tussen deze twee jonge mensen bloeit een diepe liefde op. Maar de oorlog rukt hen ook weer uit elkaar. Terwijl François onwetend in een gevangenenkamp verblijft, schenkt Maria eind 1945 het leven aan hun dochter Maria Luise. Pas in 1947 zien zij elkaar terug en proberen zij in België samen een nieuw leven op te bouwen. Maar zal hun liefde bestand zijn tegen alle trauma's van de oorlog én tegen de anti-Duitse stemming die de Duitse Maria in België continu ervaart...?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marielou Uyttenhove (1945) werd geboren in Stuttgart-Zuffenhausen en groeide op in Antwerpen als dochter van een Belgische vader en een Duitse moeder. Na vele jaren besloot zij om het aangrijpende verhaal van haar ouders op te schrijven. 'Gestolen jeugd' is haar eerste boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.