Talentbeleid & klassenmanagement in de praktijk

handboek voor het vormgeven van talentbeleid op de basisschool

Tijl Koenderink

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081916738, geïllustreerd, 206 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Multilibris, Uitgeverij

redactie: Roland Louwerse; Jacqueline Koppelman

beschrijving

Als leerkracht, talentbegeleider, ib-er of schoolleider kunt u met dit boek in de hand direct aan de slag!


Dit beleidsboek voor talentonderwijs op de basisschool is het resultaat van jarenlange praktijkervaring. Van de prille dagen van Leonardo tot de huidige tijd van Novilo-scholen.

In dit boek wordt stapsgewijs aan de hand van de beleidspiramide uiteengezet hoe je talentbeleid op je eigen school effectief kunt vormgeven. Hierbij is aandacht voor doelstellingen, eigenaarschap, organisatie en uitvoering.

Om de leerkrachten goed op weg te helpen binnen dit talentbeleid is deel drie van het boek gewijd aan klassenmanagement. Best practices op het gebied van didactiek en leerlingbegeleiding van talentvolle leerlingen.

Alles beschreven binnen de kaders van de wet Passend Onderwijs en met de bekende Novilo uitgangspunten: praktisch en dynamisch. Een boek dat op geen enkele basisschool mag ontbreken.

Tijl Koenderink (*1981) is als ervaringsdeskundige auteur van twee onderwijs bestsellers, oprichter van Novilo, Feniks, en VO op Niveau en sinds kort oprichter en medebestuurder van de School of Understanding, een schoolsysteem gestoeld op het uitgangspunt dat een school niet alleen de inhoud moet overbrengen, maar primair een taak heeft leerlingen te begeleiden in het ontwikkelen van levenshouding en vaardigheden. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastspreker.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDit is echt een verrassend boek over talentbeleid in de concrete onderwijspraktijk, zowel qua inhoud en structuur als in uitwerking en vormgeving. Op elke basisschool dient binnen de zorgstructuur van het passend onderwijs elk kind op zijn of haar niveau en mogelijkheden onderwijs en onderwijszorg te krijgen. Dus ook de talentvolle en hoogbegaafde leerlingen die meer in hun mars hebben dan de gemiddelde leerling.
Elke leerkracht, IB-er en schoolleider heeft ten aanzien van talentbeleid een taak en functie. Met de beleidspiramide als rode draad en routeplan beschrijft de auteur, ervaringsdeskundige en auteur van diverse bestsellers, hoe een basisschool talentbeleid effectief kan vormgeven. Met aandacht voor doelstellingen, eigenaarschap, organisatie en uitvoering, aangevuld met best practices, relevante theoretische onderbouwing, maar vooral met kennis van en praktisch inzicht in de didactisch -dynamische onderwijspraktijk conform de Novilo-uitgangspunten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.