Sus Scrofa in de pot

hoe je een wild zwijn lekker klaar maakt

Donald Buijtendorp; Ed van Schootbrugge; Herman Ter Weele

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081915625, geïllustreerd, 160 blz., June 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 504 gram.

Uitgever: ABC Uitgeverij

beschrijving

'Sus Scrofa in de Pot. Hoe je wild zwijn lekker klaar maakt', heet het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dat het over wild zwijn gaat zal duidelijk zijn. Net als het vorig jaar uitgekomen boek over de wilde gans is het een kookboek. Maar wel met alles erbij dat je eigenlijk van de diersoort wild zwijn hoort te weten. Het wild zwijn is puur, eerlijk en duurzaam. En hartstikke wild. Juist daarom is Herman ter Weele van Slagerij/wildhandel ter Weele & Zn uit Oene als mede-auteur er bij gehaald. Passie, kennis van het natuurlijke wild gaat nu perfect samen met de kunde van de schrijver en de chef.
Een hartstikke leuk boek. Informatief? Zeker. Als wild-geïnteresseerde kun je niet zonder. Voor de hobby-kok en de BBQ-liefhebber een must. Het is ook zeker een boek dat aanslaat bij de bewuste consument. De consument die wil weten waar ons voedsel vandaan komt, die puur natuur beter vindt dan fokstallen en anti-biotica. Wilde zwijnen worden beheerd, ze worden geschoten. En die geschoten worden eten we ook op. Het is goed en eerlijk voedsel. Het komt zo uit het bos en van erg dichtbij.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.