Bijbelse toekomstverwachting

wat we kunnen weten over de eindtijd, wat we mogen hopen en wat we moeten doen

Gerard de Lange

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bijbelse toekomstverwachting

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081891479, geïllustreerd, 320 blz., September 2014
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 625 gram.

Uitgever: Toetssteen

beschrijving

Uitleg bij Daniël, Openbaring en Jezus' rede op de Olijfberg

Als Zijn discipelen vragen naar de voleinding van de wereld en Zijn wederkomst, gaat Jezus zitten op de Olijfberg. Hij neemt de tijd voor dit belangrijke onderwerp. Opmerkelijk genoeg verwijst Jezus naar de profeet Daniël en waarschuwt Zijn volgelingen om waakzaam te blijven.
God Zelf moedigt ons aan om Zijn Woord te onderzoeken en geeft stukje bij beetje meer inzicht, zo ervaart auteur Gerard de Lange, In Bijbelse toekomstverwachting geeft de emeritus predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ede uitleg bij het boek Daniël, Openbaring en Jezus' rede op de Olijfberg.
De Langes doctoraalscriptie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn over de verwoestende gruwel in Daniël en in de Evangeliën vormt de basis voor dit werk dat een heldere en eenvoudige uitleg geeft van de eindtijd. Het licht niet alleen het boek Daniël en Jezus' rede over de laatste dingen toe maar behandelt ook alle hoofdstukken van het boek Openbaring.
De auteur gebruikt aansprekende beelden ter verduidelijking. Zo ziet hij de verkondiging van het Evangelie als een steen die in het water wordt gegooid. Als watergolven vanuit een steen in Jeruzalem reist het Evangelie naar de einden der aarde om terug te keren tot waar ze ontstonden: in Jeruzalem.

Nawoord door prof.dr. J. Hoek

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.