Wandelen in het stof van rabbi Jezus

hoe Jezus joodse woorden uw leven kunnen veranderen

Lois Tverberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wandelen in het stof van rabbi Jezus

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789081891455, 210 blz., April 2014
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 432 gram.

Uitgever: Toetssteen

vertaald door: Rutger de Jong

beschrijving

Lois Tverberg onderzocht de lessen van Jezus in hun oorspronkelijke context. In 14 hoofdstukken laat ze zien hoe Zijn woorden en gelijkenissen op verrassende wijze aan kracht en kleur winnen door ze te plaatsen in de Joodse wereld waar Jezus deel van uitmaakte.
De Hebreeuwse sleutelbegrippen die in dit boek worden behandeld, zullen je Bijbellezen verrijken en je geloof versterken. In het boek wordt ook helder het verschil tussen het redeneren in de cultuur van het Midden-Oosten en de Griekse logica uitgelegd.
Tverberg schreef meerdere boeken. Het oorspronkelijke boek 'Walking in the dust of rabbi Jesus' kwam in 2012 uit bij Zondervan Publishers.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lois Tverberg is al meer dan 15 jaar actief als leraar en schrijver op het gebied van de Joodse achtergrond van het christelijke geloof. Daarbij maakt ze gebruik van de onderzoeksvaardigheden die ze opdeed als dr. in de fysiologie van het University of Iowa College of Medicine en de ervaring als docent fysiologie, moleculaire biologie en celbiologie aan Hope College in Holland (VS).
Sinds ze begon met haar onderzoek naar de culturele wortels van het christelijk geloof, heeft Tverberg zich bekwaamd in het Hebreeuws en het Koinè, de standaardvorm van het Grieks rond Jezus tijd. Ook is ze diverse keren naar Israël afgereisd om haar kennis bij te spijkeren en de sfeer van het land te proeven.
In 2001 richtte Tverberg het En-Gedi Resource Center op, een centrum voor evangelisch onderwijs. Daar begon ze artikelen te schrijven over de Joodse achtergrond van de Bijbel, wat uiteindelijk leidde tot een eerste boek, Listening to the Language of the Bible, in 2004. Sinds 2007 richt Tverberg zich volledig op schrijven en het geven van toespraken. Dit resulteerde onder meer in de best­seller Sitting of the Feet of Rabbi Jesus, die ze samen met haar literair agent schreef.
Voor wie meer wil weten over Jezus culturele achtergrond houdt Tverberg een blog bij: www.ourrabbijesus.com.
recensie citaatAchter heel wat uitspraken heb ik een uitroepteken gezet, schrijft Gert-Jan Schaap in zijn recensie In EO Visie nr 50. Een voorbeeld is de uitspraak van auteur Lois Tverberg: De manier waarop je bidt, geeft aan hoe je over God denkt. Schaap schrijft verde dat het een boeiend en toegankelijk geschreven boek is dat nieuw licht werpt op allerlei passages in de Evangeliën.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.