Kik

gaat los

Gerben Valkema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kik

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789081887199, geïllustreerd, 28 blz., August 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Plan A Uitgevers

serienaam/reeks: Kijk en Lees

beschrijving

Deel uit de serie Kijk en Lees, deze serie is bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs 2015, het sterkste project om taalachterstand te voorkomen.
Plezier in lezen is voor beginnende lezers belangrijk. In dit toegankelijke boek staat dat plezier voorop. Deze strip is op maat geschreven voor kinderen in groep 3 en gaat over de grappige belevenissen van de kikker Kik en zijn vriendjes, bekend uit het tijdschrift Maan Roos Vis.
Lol gegarandeerd in dit aanstekelijke stripboek op leesniveau (AVI Start). Vanaf 6 jaar
Prijzen: Stripschappenning voor Beste Jeugdalbum (2013), Nationale Alfabetiseringsprijs (2015)

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatKikker Kik en zijn vriendjes beleven allerlei korte avonturen en belanden in de gekste situaties. Bundel stripverhalen (van steeds een pagina) voor kinderen in groep drie die net hun eerste woordjes kunnen lezen, AVI-Start. De verhalen worden door de tekeningen verteld; in woordballonnen (of als uiting van geluid) staan eenvoudige woorden (roos, vis, boot) of letters (mmm, brbbb, tsjoee, ppp!!). Juist die laatste categorie 'woorden' zullen bij de jonge lezers nog onbekend zijn, maar zijn ook een uitdaging om met de letterklanken te spelen. De strips hebben een duidelijke, vaak ook humoristische spanningsopbouw en werken steeds naar een climax toe. De emoties van de stripfiguren komen goed tot uiting en stripeigen elementen (door symbolen laten zien dat iemand vloekt) komen duidelijk naar voren. Soms geven details een extra dimensie aan een strip (de Mondriaan die wordt geschilderd en Sinterklaas op de achtergrond). De strips rondom Kik verschijnen al enkele jaren in het kindertijdschrift 'Maan Roos Vis' van uitgeverij Zwijsen en sluiten dan ook goed aan bij de leesmethode Veilig Leren Lezen. Deel uit de serie 'Kijk en Lees'*. Vanaf ca. 6 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.