Continental circus

the races and the places, the people and the faces

Jan Burgers; Hetty Burgers; Frank Weeink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Continental circus

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081863957, geïllustreerd, 192 blz., February 2014, Engels
Formaat: 29.3 (h) x 23.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 1218 gram.

Uitgever: Mastix Press

beschrijving

Spectaculair fotoboek over de gouden jaren van de motorsport

Bijna twee jaar werkten het fotografenduo Jan en Hetty Burgers en motorsportjournalist Frank Weeink aan het Engelstalige fotoboek Continental Circus - The Races and the Places, the People and the Faces. Hun gezamenlijke inspanningen leverde een uniek 'Best of'-motorsportboek op dat een beeld schildert van het leven op en naast de circuits gedurende de eerste helft van de jaren zeventig. Het is een soms ontroerend, vaak onthullend en altijd spectaculair beeld.

Van 1970 tot en met 1976 maakten Jan en Hetty Burgers deel uit van het zogenoemde 'Continental Circus' dat grenzen overstak en van circuit naar circuit reisde. Hun foto's werden gepubliceerd in bladen over de gehele wereld. Jan maakte niet alleen geweldige actiefoto's, Hetty en hij waren ook gefascineerd door het dagelijkse leven in het rennerskwartier. Met hun camera's legden zij een racende gemeenschap vast die een passie voor de sport deelde. Maar buiten het licht van de schijnwerpers kon dit 'paddock life' zwaar en wreed zijn voor coureurs en hun families.

Grootheden als Giacomo Agostini, Phil Read, Jarno Saarinen en Barry Sheene worden geportretteerd in het boek, net als publiekslievelingen zoals Johnny Cecotto, Kenny Roberts, Teuvo Länsivuori, Jan de Vries, Wil Hartog, Boet van Dulmen, Henk van Kessel en Cees van Dongen. Maar het boek toont ook de helden achter de schermen, de monteurs, de vrouwen en de vriendinnen die een belangrijke rol speelden. Daarnaast nemen de makers van het boek de lezer mee langs iconische circuits als Spa-Francorchamps, de Nürburgring, Hockenheim, de Salzburgring en Montjuich.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.