Debatteren

overtuigend argumenteren over beleid

Josje Kuenen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Debatteren

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789081854719, geïllustreerd, 64 blz., January 2012
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 114 gram.

Uitgever: Communicatiereeks

serienaam/reeks: Communicatiereeks

illustrator: Nick van Oosten

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Debatteren, overtuigend argumenteren over beleid is een praktische debatmethode voor het hoger onderwijs. Er wordt niet alleen uitgelegd wat de spelregels van het beleidsdebat zijn, maar er wordt ook ingegaan op hoe je jureert, hoe je overtuigend presenteert en reageert op drogredenen. Het boek bevat talloze oefeningen voor de onderwijspraktijk en wordt ondersteund door een lesopzet met voorbeeldmateriaal via de website www.communicatiereeks.nl.

"Ik heb genoten van dit boekje! Het is onderscheidend omdat er aandacht wordt besteed aan het pareren van drogredenen, er staan zeer illustratieve voorbeelden in en ook de strategische stappen om de jury te paaien, zijn zeer bruikbaar voor mijn onderwijs." Yke Meindersma, vakdidacticus Nederlands, Onderwijscentrum VU Amsterdam.

"Goed boekje, helder geschreven, niet te veel rimram en zeer bruikbaar dankzij de collegeopzet met goede opdrachten." Willem Koetsenruijter, docent/onderzoeker, Universiteit Leiden.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGoed beleid is gebaat bij verstandige afwegingen. Dat geldt voor overheid, organisaties en bedrijfsleven. Dit boek gaat uit van het beleidsdebat en is bedoeld voor het hoger onderwijs.
Het begint met de klassieke argumentatieleer en de regels voor het voeren van een goed debat. Daarna volgt een hoofdstuk over strategische stappen die kunnen helpen als alle goede argumenten naar voren zijn gebracht. Want een goede presentatie wil ook wat. Tot slot is er aandacht voor drogredenen. Bevat oefeningen, een literatuurlijst en een kolommenlijst om debatten te jureren. Al met al een handzaam, maar compleet en goed geschreven boek over debatteren. Veel schema's illustreren de tekst net als enkele 'stills'. De auteur is docent communicatieve vaardigheden aan universiteiten en in het bedrijfsleven.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Debatteren

paperback/ gebrocheerd: € 14.95
Debatteren, verstandig argumenteren over beleid is een praktische debatmethode voor het hoger onderwijs. Er wordt niet alleen uitgelegd ...

Meer boekennieuws op Facebook.