Antarctica

de Belgen op de pool

Johan Lambrechts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Antarctica

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081833509, geïllustreerd, 256 blz., December 2011
Formaat: 24.1 (h) x 17.4 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 928 gram.

Uitgever: Sastrugi Books

beschrijving

Ooit al op Brabant of Anvers Island op Antarctica gestaan, of door het Lemairekanaal gevaren? Willen weten waar al deze namen vandaan komen en hoe de carrière van ontdekkingsreiziger Roald Amundsen begon? Bestel dan nu dè referentie voor een cruise naar het Antarctisch Schiereiland.

Deze herziene editie van het succesvolle non-fictie boek van reisjournalist en Zuidpoolgids Johan Lambrechts vertelt het avontuurlijke, fenomenale verhaal van de eerste overwintering op de Zuidpool, door Adrien de Gerlache en het legendarische schip Belgica, met onder meer Roald Amundsen en Frederick Cook aan boord. Aangevuld met een rijkelijk geïllustreerd hoofdstuk over de verovering van de Zuidpool door Amundsen en zijn bezoek aan Antwerpen in 1912. Daarnaast is er ook aandacht voor het nieuwe Prinses Elisabeth-onderzoeksstation. Met prachtige kleurenfoto's van reisfotografe Hilde Vander Linden.
Een must voor elke Antarctica-liefhebber of voor wie van plan is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland te ondernemen!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.