Op weg naar een lerende organisatie

24 pioniers die hun organisatie transformeren met de Learn methode; 17 paradigma's om met jouw organisatie voor goud te gaan

Arpa Learn Instituut

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op weg naar een lerende organisatie

gebonden: € 37.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081825429, geïllustreerd, 124 blz., March 2017
Formaat: 32.8 (h) x 24.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 1157 gram.

Uitgever: Washi Books

redactie: Brigit Kole; Jacqueline Renders-van de Ven

beschrijving

OP WEG NAAR EEN LERENDE ORGANISATIE
- 24 pioniers die hun organisatie transformeren met de Learn methodiek
- 17 paradigma's om met jouw organisatie voor goud te gaan

Nieuw organiseren, wendbaar zijn, werkgeluk. Binnen organisaties is er een beweging op gang die niet meer te stuiten is. Hoe haak je hierop aan? Hoe transformeer je naar een organisatie waarin iedereen elkaar versterkt? Een organisatie waarin de basis op orde is, zodat het team zelf aan de slag kan? Waarin iedere medewerker innoveert en verbetert? Hoe krijg je je team in de flow? Ofwel: hoe creëer je een lerende organisatie?

Het Learn gedachtegoed van Arpa is gebaseerd op de ideeën van Toyota (Lean) over de lerende organisatie, diverse communicatie- en coachingsmodellen en de ideeën van onder andere Ricardo Semler over democratische bedrijfsvoering.

24 Directeuren en leidinggevenden startten in 2013 met hun eigen 'olympische' Learn reis. Zij stapten in de Master in Business Learning van Arpa, kortweg MBL. Een intensief vierjarig traject waarin nadrukkelijk de link wordt gelegd met de topsport. Nergens anders ligt de nadruk zo op continu verbeteren, innoveren, trainen en teambuilding als daar. Een mooie metafoor voor de MBL deelnemers die ieder op hun gebied enorme stappen hebben gezet richting een lerende organisatie.

De 17 paradigma's in het theoriedeel van dit boek leren je zien hoe je alom geldende patronen en regels doorbreekt. Ze helpen je om met een Learn bril naar je organisatie te kijken en met jouw lerende organisatie voor goud te gaan.

Leer van de verhalen en inzichten van de MBL deelnemers en van topcoaches en -sporters als Marc Lammers, Anky van Grunsven, Jacco Verhaeren en Bibian Mentel. Lees over het bezoek van de MBL deelnemers aan de Olympische Spelen en Ricardo Semler in Brazilië. Doe inspiratie op en begin morgen in jouw eigen praktijk met het creëren van jouw lerende organisatie.

De opbrengst van het boek gaat volledig naar de Mentelity Foundation van paralympisch-snowboarder Bibian Mentel. Zij is één van de topsporters die een bijdrage levert aan het MBL-traject en haar verhaal doet in dit tafelboek. De Mentelity Foundation heeft als doel om kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. Niet zomaar sporten, maar extreme boardsports. Denken in mogelijkheden staat daarbij voorop.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.