De wolf jaagt op uw geld

Wie spaart belegt in geld. En dat is de slechtste belegging ooit!

Geert Schaaij

gebonden: € 19,95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789081819046, 128 blz., december 2018
Formaat: 21,7 (h) x 15,4 (b) x 1,8 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: Beursgenoten

trefwoorden: beleggen;geld;investeren;schaaij;vermogen

beschrijving

In dit boek beschrijft Schaaij zijn zorgen over de spaarrekening. Wil je miljonair worden of miljonair blijven dan is dit boek verplichte literatuur. Zowel overheden als centrale banken zijn wolven in schaapskleren. Langs de lijn der geschiedenis over het ontstaan van geld beschrijft hij dat het sjoemelen met spaargeld iets van alle tijden is. Het was echter nog nooit zo erg als nu! Op een toegankelijke manier vertelt hij de lezer alles over hoe dat knoeien in zijn werk gaat, vroeger, maar vooral ook nu. Hierdoor wordt de soms ingewikkelde materie begrijpelijk gemaakt en komt de lezer er op eenvoudige wijze achter hoe hij zijn eigen vermogen in stand kan houden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Geert Schaaij is een ‘effectendier’ in hart en nieren. Hij was actief als onafhankelijk vermogensbeheerder en beleggingsadviseur en is veel gevraagd in de media. In beleggend Nederland wordt Schaaij gezien als beursgoeroe en als dé man van de aandelentips. In 2007 won hij de prestigieuze prijs de ’Gouden Stier’ voor de ‘beste beleggingsexpert van Nederland’ en in 2008 kreeg hij de tweede felbegeerde ‘Gouden Stier’ in de categorie ‘beleggingsidool van Nederland’. Schaaij is tevens de grote man achter Beursgenoten, wat de grootste beleggingscommunity van Nederland is en waar duizenden abonnees onafhankelijke beleggingstips en bedrijfsanalyses krijgen.inhoudsopgaveInleiding
Hoofdstuk 1: Wij en ons geld. Liefde op het eerste gezicht
Hoofdstuk 2: Experimenteren met een goud- en/of zilverstandaard
Hoofdstuk 3: Bretton Woods
Hoofdstuk 4: Zijn de centrale banken onze vrienden of onze vijanden?
Hoofdstuk 5: Geld uit de lucht plukken?
Hoofdstuk 6: Schulden drijven de wereld van crisis naar crisis
Hoofdstuk 7: Vastgelopen in een economisch moeras met een nieuwe crisis op komst
Hoofdstuk 8: Centrale banken vechten met de moed der wanhoop
Hoofdstuk 9: Welk onheil hangt ons nog boven het hoofd?
Hoofdstuk 10: Wat zijn de mogelijke gevolgen van de komende crisis?
Hoofdstuk 11: Brave New World, oftewel hoe ziet de wereld er na de crisis uit?
Hoofdstuk 12: Waarom goud, zilver en andere edelmetalen zeer interessant zijn
Hoofdstuk 13: De goudprijs kan eigenlijk alleen maar stijgen..
Hoofdstuk 14: Het enorme potentieel van de zilverprijs
Algemene conclusie
Nawoord
Eindnoten
toelichtingVolgens beleggingsgoeroe Geert Schaaij (directeur Beursgenoten) verdwijnt het spaargeld van miljoenen Nederlanders als sneeuw voor de zon door toedoen van overheden en centrale banken. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek ‘De wolf jaagt op uw geld’. Volgens Schaaij zijn overheden ‘wolven in schaapskleren’ door telkens maar de geldpers aan te zetten waardoor geld minder waard wordt. Hierdoor worden weliswaar de staatschulden relatief lager, maar tegelijkertijd wordt ons spaargeld ook minder waard. In zijn nieuwe boek legt Schaaij uit dat sjoemelen met geld door overheden van alle tijden is. En dat het sjoemelen nog nooit zo erg was als nu. Maar gelukkig vertelt hij ook hoe je je vermogen behoudt.

Op een toegankelijke manier vertelt Schaaij de lezer alles over hoe dat knoeien precies in zijn werk gaat, vroeger maar vooral ook nu. Het zogenoemde devalueren van geld heeft grote gevolgen, zo de armen steeds armer. Zij zien namelijk hun spaargeld minder waard worden. Tegelijkertijd waarschuwt Schaaij de rijken, want als ze niet uitkijken zijn ze straks net zo arm als de rest van de wereld. Anders dan Franse econoom Thomas Piketty stelt Schaaij dat de rijken niet alleen maar profiteren van de verruimingspolitiek. Volgens Schaaij zijn er door het ruime beleid een aantal zeepbellen ontstaan. Een van de kenmerken van een zeepbel is dat ze uit elkaar spatten en dat zullen de rijken ook flink gaan voelen. Toch oordeelt Schaaij dat we maar beter doorgaan met het onteigen en het waardeloos maken van geld. Maar hij pleit er wel voor om te gaan beleggen, want dat is de enige manier om de vicieuze cirkel te doorbreken.


Geert Schaaij: “We zijn en worden bedrogen door de overheden en centrale banken. Ze weten het. Mijn conclusie is dat ze er maar beter mee doorgaan. Anders slaat de armoede toe en dat treft vooral de zwakkeren in de samenleving. Geld bijdrukken en inflatie creëren doet schulden, maar ook spaargelden wegsmelten als sneeuw voor de zon. Deze ingewikkelde materie probeer ik begrijpelijk te maken. Tegelijkertijd verklap ik spaarders hoe zij hun vermogen in stand kunnen houden.”

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.