Leiderschap in mijn Community

Sociale projecten in Zuid Amerika

Jasper Wegman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leiderschap in mijn Community

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081814348, geïllustreerd, 192 blz., November 2018
Formaat: 24.6 (h) x 17.6 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 624 gram.

Uitgever: VIStrainingen BV

redactie: Tica Peeman; Noor Backers; Maartje Rooker

bewerkt door: Ivy de Bruijn

beschrijving

In 2004 zegt Jasper Wegman zijn baan en leaseauto bij de Rabobank op om te gaan doen wat hij echt wil: verre reizen maken én sociale ontwikkelingsprojecten opzetten. Hij wil graag iets bijdragen aan armoedebestrijding in de wereld, maar hoe?

Drie jaar later richt Jasper de stichting Che Amigo op. Samen met een bestuur, vele vrijwilligers, donateurs en lokale mensen en organisaties zet hij diverse sociale projecten op in Argentinië, Bolivia, Peru en Colombia. Met het door Che Amigo ontwikkelde programma, Leiderschap in mijn Community, waarbij jongeren zelf projecten leren opzetten in hun wijk, krijgen ze sindsdien hele communities in beweging.

Dit boek gaat over leiderschap. Jasper beschrijft zijn persoonlijke proces vanaf het moment van oprichting tot nu. Hij vertelt over de mensen die hij onderweg in kwetsbare gebieden van Zuid-Amerika ontmoet en welke stappen zij in hun persoonlijke ontwikkeling zetten.

Reis mee langs kleinschalige ontwikkelingsprojecten in prachtige gebieden in Zuid-Amerika, armoede en vreugde, leermeesters en lastige momenten, zelfreflectie en persoonlijke groei. Een centrale rol spelen vragen als: hoe krijg je een kwetsbare community in beweging? Wat kom je tegen als je je idealen volgt? En wat kunnen wij en Nederlandse organisaties hiervan leren?

Een prachtig en indrukwekkend boek met mooie levendige foto’s van de mensen en communities in Zuid-Amerika.


Jasper Wegman (1970) is naast de oprichter van de stichting Che Amigo ruim twintig jaar actief in de wereld van organisatieverandering. Hij werkt als organisatie- en leiderschapscoach en richt zich met name op vraagstukken binnen een purpose-gedreven economie. Hij geeft inspirerende workshops over het ontdekken van je WHY en wat kunnen we als team leren van communities?

“Dit boek geeft een interessante beschrijving van community ontwikkeling in Zuid-Amerika waarbij vooral de ontwikkeling van het leiderschap vernieuwend is. Jasper Wegman laat zien hoe het leiderschap van binnenuit de community door de mensen wordt ontwikkeld en niet van buitenaf door het verstand wordt opgelegd.”
– Paul de Blot, Hoogleraar Business spiritualiteit Nyenrode

“Che Amigo is een droom van Jasper. Hij heeft zijn droom waargemaakt, gewoonweg door ‘te doen’ en samen te werken met mensen die zijn doel delen. Een mooi voorbeeld van persoonlijk leiderschap. Hulde.”
– Arnoud van Wingerde, CEO Makro Food Service Brazil

“Mooi, inspirerend leiderschap. Organisaties en teams kunnen veel leren van de voorbeelden van community ontwikkeling in Zuid-Amerika.”
– Robin van Galen, coach dames waterpoloteam die goud wonnen op de Olympische Spelen van Beijing 2008

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.