Meesterspion

Peter Elshout

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Meesterspion

gebonden: € 18.45

ISBN: 9789081812153, geïllustreerd, May 2015
Formaat: 24.9 (h) x 18.1 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 635 gram.

Uitgever: BLOP

illustrator: Joke Eikenaar

beschrijving

Stel je voor dat je de meesters en juffen van je school kunt afluisteren. Dat je precies kunt horen wat ze met elkaar bespreken. Of wat ze tijdens de koffiepauze over je klasgenoten te zeggen hebben. Je zou met je oren klapperen. Dingen horen die niet voor kinderoren bestemd zijn. Wat zou je doen met die geheimen?
Voor Ben van Klaveren is dat een belangrijke vraag. ‘Brave Ben’ heeft namelijk zijn spionagemicrofoontje verstopt in de lerarenkamer van zijn school. Zelf zou hij nooit op het idee gekomen zijn, maar Marloes en Ronnie hebben hem zover gekregen. Al snel heeft het afluisterclubje interessante informatie in handen. Informatie waarmee ze juf Nel, de verschrikkelijkste juf ooit, flink dwars kunnen zitten. Maar wil Ben dat wel? Durft hij verder te gaan? Als alles enorm uit de hand dreigt te lopen, moet Ben echte keuzes maken. Gaat hij door of stopt hij met wat hij zelf in gang heeft gezet?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mijn naam is Peter Elshout. In het dagelijks leven luister ik meestal naar de naam meester Peter, omdat ik leraar ben in de bovenbouw van de Emmaschool in Rijnsburg. Ik ben getrouwd met Wietske, de leukste vrouw van Rijnsburg, en samen doen we ons best om onze drie kinderen, Tim, Simon en Ben, op te voeden. Naast schrijven ben ik gek op gitaar spelen, tennissen en natuurlijk: lezen. Ik houd van veel verschillende soorten boeken, maar het meest van boeken die me aan het denken zetten. Dat kunnen mooie verhalen zijn, maar ook boeken over wetenschap of filosofie.

Over het boek
Het idee voor meesterspion kreeg ik toen ik met een klas in de kring een gesprekje had over de vraag: ‘heb je weleens iets gehoord op school dat niet voor jouw oren bedoeld was?’ Er kwamen opeens allerlei verhalen naar boven van kinderen die in de gang een gesprek tussen meesters en juffen hadden opgevangen of een telefoongesprek van hun juf hadden gehoord door het open raam. Ik dacht: hier zit een verhaal in! En toen ben ik gaan schrijven. Als snel kwam er een belangrijk idee naar voren: dat een basisschool niet alleen een plek is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. En dat er tussen die volwassenen heel veel gebeurt dat ook tussen kinderen gebeurt. Ze krijgen ruzie, worden verliefd en doen dingen waar ze later spijt van krijgen. Ik hoop dat het boek kinderen een nieuwe kijk geeft op hun meesters en juffen. Dat het een kijkje biedt in de koffiekamer en wat begrip oplevert. Want uiteindelijk is je meester of je juf ook maar gewoon een mens!
inhoudsopgave1 Het verjaardagscadeau
2 Juf Nelleke
3 Sandy
4 Verstoppertje
5 De eerste vergadering
6 Filmster
7 Nablijven
8 Zweren bij Ronnie
9 Ruzie bij Ronnie
10 Ruzie in de koffiekamer
11 Boeven vangen
12 Juf Nelleke versus Meester Martin
13 Waar rook is…
14 Grote schoonmaak
15 Hockeymeisje
16 Na de bom
17 Lerarenlunch
18 Mensenkennis
19 Vince
20 Functioneringsgesprek
21 Ontmaskerd
22 De terugkeer van juf Nel
23 De Klap
24 Marloes
25 Inbrekers
26 In de koffiekamer
27 In hoogsteigen persoon
toelichting'Meesterspion' is een spannend en humoristisch leesboek dat je laat nadenken over de verschillen tussen de wereld van volwassenen en die van kinderen en over de grenzen van wat wel en niet mag. De gedachtenwereld van kinderen in de beginnende puberteit wordt levendig beschreven, met veel grappige dialogen en razend spannende scènes. De auteur is van huis uit theoloog, en was een tijd lang leraar maatschappijleer/levensbeschouwing. Thans is hij werkzaam als leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs. 'Meesterspion' is zijn debuut.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.