Banken in (dis)balans

de niet-risicogewogen leverageratio

Holland Invest

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081811750, 100 blz., March 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 193 gram.

Uitgever: HI-publishing

trefwoorden: financiële stelsel off balance sheet exposure accountancy banken basel 3 basel iii bedrijfswaardering boekhoudregels crd-4 crd-iv crisis ...

beschrijving

BANKEN IN (DIS)BALANS verscheen in 2016 als e-book, en is vanaf medio maart 2017 verkrijgbaar als pocketboek met twee extra appendices, een extra hoofdstuk over derivaten, en een uitgebreid trefwoordenregister!

OVER BANKEN IN DISBALANS: Wat als de regels voor banken inmiddels veranderd zijn, maar het spel hetzelfde is gebleven? Wat als de speculatiedrift van banken na de Financiële Crisis formeel is ingetoomd, maar dit qua hoeveelheid potentiële leverage geen materieel andere uitkomst tot gevolg heeft? Kan dat waar zijn? En zo ja, wat zijn daarvan dan de lange termijn consequenties?

In dit onderzoeksrapport doet HOLLAND INVEST verslag van een 14 maanden durende studie naar de inhoud en uitwerking van de alom beloofde nieuwe, transparante, en robuuste, post-crisis boekhoudregels voor banken (Basel III, SA-CCR, CRR, CRD-IV).

In plaats van de na de Financiële Crisis beloofde nieuwe transparantie en robuustheid treft HOLLAND INVEST onverwacht en onverhoopt een systeem aan dat weliswaar vernieuwd maar nog steeds allesbehalve transparant is, en nog altijd aan elkaar hangt van reeds in diverse crises uit het verleden niet waar gebleken aannames.

De conclusie die HOLLAND INVEST uit dit onderzoeksrapport voor zichzelf trekt is daarom: beleg niet in banken, want het zijn nog steeds enorme black-box instellingen met onoverzienbare, want onvoldoende aan banden gelegde, bedrijfs- en systeemrisico's. Lees dit onderzoek, en bepaal uw eigen standpunt.

Opmerking van de uitgever: dit boek is geschreven voor economen, beleidsmakers, en financieel analisten. Voor de geïnteresseerde niet-professionals is in de inleiding een extra leeswijzer opgenomen. Tevens is het boek voorzien van een uitgebreid notenapparaat met daarin alle bronvermeldingen, een downloadlijst met de vindplaatsen van alle gebruikte bronnen, en een gedetailleerde trefwoordenlijst.

OVER HOLLAND INVEST: Holland Invest is een besloten beleggingsfonds met als doel een veilige vermogensgroei op de lange termijn. Daarnaast zet Holland Invest zich in tot de bevordering van objectieve en betrouwbare kennis over beleggen. Holland Invest is een van de weinige internationaal beleggende fondsen welke niet negatief door de financiële crisis is geraakt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveBANKEN IN (DIS)BALANS - INHOUDSOPGAVE

1. DOELSTELLING
2. DEFINITIE NOTIONAL VALUE
3. EXECUTIVE SUMMARY
4. BEREKENING VAN DE BASEL III NIET-RISICOGEWOGEN LEVERAGERATIO
5. EVALUATIE BEREKENING
6. IMPLEMENTATIE BINNEN DE EU
7. EVALUATIE EU IMPLEMENTATIE
8. CONCLUSIES TEN AANZIEN VAN DE DRIE DOELEN VAN DIT ONDERZOEK
9. AANVULLENDE MAATSCHAPPELIJKE CONCLUSIES
10. ALLE TECHNISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE CONCLUSIES UIT DIT ONDERZOEK BIJEEN
11. TER AFSLUITING

APPENDIX I - THE GREAT LEVERAGING
APPENDIX II - CALIBRATING THE LEVERAGE RATIO

TREFWOORDENREGISTER
OVER DE AUTEUR
toelichtingBANKEN IN (DIS)BALANS laat zich samenvatten als de moderne, financiële, versie van De Kleren van de Keizer. Met de overheid en haar toezichthouders in de rol van de keizer, de banken en de bankenlobby in de rol van de fantastische wevers, en HOLLAND INVEST in de rol van de zich hardop uitsprekende dissident in de menigte.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.