Dikkie en de Honingbijen

echte beren vragen niet

Daniël Lucas Van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dikkie en de Honingbijen

gebonden: € 14.99

ISBN: 9789081811743, geïllustreerd, 52 blz., November 2014
Formaat: 30.2 (h) x 21.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 479 gram.

Uitgever: HI-publishing

illustrator: Lotte Kroon

beschrijving

DIKKIE EN DE HONINGBIJEN - echte beren vragen niet

Om aan een nieuwe voorraad honing te komen moet Dikkie kiezen tussen wat hoort en wat zijn hart hem ingeeft. Geconfronteerd met een woedende bijenkoningin houdt Dikkie vast aan zijn eigen keuze en maakt hij onverwachte vrienden.

Met zijn ongebruikelijke keuze onderstreept Dikkie in dit bijzondere kinderboek het belang van zelfstandig denken, onderling vertrouwen en een goed hart. Door het onverwachte einde en de prachtige tekeningen is dit een avontuur dat je niet gauw vergeet: verrassend en inspirerend voor alle leeftijden!

Speciaal ontworpen als voorleesboek. Met een formaat (liggend A4) dat ideaal is voor samen in bed, of samen op de bank.

OVER DE ILLUSTRATRICE EN DE AUTEUR

L. (Lotte) Kroon - Lotte is een snel in naam en faam groeiend grafisch multi-talent. Ze begon haar carrière bij het Amsterdamse communicatiebureau Media Wise en werkte daar aan projecten voor Akzo Nobel en Heineken. Sinds 2012 heeft ze haar commerciële en artistieke talenten ondergebracht in twee eigen bedrijven: Bekroond Design voor opdrachten van bedrijven als Ahold, ONeill, en Red Bull en Infinity Ink voor haar realistische en artistieke kunstwerken.

D.L. (Daniël Lucas) van Dijk - Zijn eerste grote avontuur beleefde Daan op zijn zestiende: van Amsterdam reisde hij met zijn ouders naar Accra in Afrika, dwars door de Sahara. Na het behalen van een academische titel en de start van zijn carrière, heeft Daan net als Dikkie besloten alsnog zijn hart te volgen. Hij trekt nu met een rugzak rond de wereld, op zoek naar nieuwe verhalen en avonturen.

Met de unieke monochrome illustraties en het bijzondere verhaal is dit prentenboek een tijdloos lees- en kijkplezier voor alle generaties!

LEZERSRECENSIES

Het leven van een vriendelijke en gevoelige beer neemt een verrassende wending dankzij een moedig besluit en een briljante ingeving. De originele Dikkie weet vanaf de eerste pagina te boeien en leert ons dat zelfs de meest onmogelijke vriendschappen gewoon kunnen en mogen bestaan. Een aanrader.

Marc en Maud, ouders van Luca (7 jaar) en Donna (8 jaar)

Een mooi en aansprekend geïllustreerd verhaal dat zowel de kleine en de grote lezers meevoert in Dikkies wereld. Een wereld die door Dikkie zelf danig op zijn kop wordt gezet. En met een verrassende uitkomst: gezworen vijanden worden dikke vrienden! Een heerlijk boek dat uitnodigt om steeds weer opnieuw te worden voorgelezen!

Floortje, moeder van Jansje (7 jaar) en Lily (5 jaar)

Dit voorleesboek neemt ouders en kinderen serieus in zowel tekst als tekening. Onze driejarige dochter wil het herhaaldelijk voorgelezen krijgen en is gefascineerd door de sleutelscène van het verhaal. Ook het liggende en grote formaat van het boek, met tekst op de ene pagina en illustraties op de andere pagina, is erg prettig. Zo kunnen de kinderen goed naar de prachtige tekeningen kijken, terwijl de tekst duidelijk en gemakkelijk leesbaar blijft. Dikkie en de Honingbijen vinden wij een tijdloos prentenboek dat zowel ouders en kinderen na het lezen ervan nog lang in hun hart zullen meedragen.

Jitske en Mark, ouders van Annelieke (3 jaar - Bijna vier!)

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)AUTEUR D.L. (Daniël Lucas) van Dijk - Zijn eerste grote avontuur beleefde Daan op zijn zestiende: van Amsterdam reisde hij met zijn ouders naar Accra in Afrika, dwars door de Sahara. Na het behalen van een academische titel en de start van zijn carrière, heeft Daan net als Dikkie besloten alsnog zijn hart te volgen. Hij trekt nu met een rugzak rond de wereld, op zoek naar nieuwe verhalen en avonturen.

ILLUSTRATRICE L. (Lotte) Kroon - Lotte is een snel in naam en faam groeiend grafisch multi-talent. Ze begon haar carrière bij het Amsterdamse communicatiebureau Media Wise en werkte daar aan projecten voor Akzo Nobel en Heineken. Sinds 2012 heeft ze haar commerciële en artistieke talenten ondergebracht in twee eigen bedrijven: Bekroond Design voor opdrachten van bedrijven als Ahold, ONeill, en Red Bull en Infinity Ink voor haar realistische en artistieke kunstwerken.
toelichtingDIKKIE EN DE HONINGBIJEN is het debuut kinderprentenboek van Daniël Lucas van Dijk en Lotte Kroon. Geniet ook van hun tijdloze, uitzonderlijk mooi getekende en inspirerende avontuur over een beer die zijn hart wil volgen, obstakels overwint, en zo zijn eigen weg in het leven vindt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.