Zonder strijd geen waarheid

bea's afslankmethode en praktijk. plagiaat Sonja Bakker, de feiten op een rij

Bea Pols

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zonder strijd geen waarheid

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789081802505, geïllustreerd, 150 blz., September 2011
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 237 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Zonder strijd geen waarheid.

Vijf jaar nadat Bea Pols ontdekte dat collega Sonja Bakker uit haar boek had overgeschreven voor haar bestseller: “Bereik je ideale gewicht,” kan Bea dit hoofdstuk eindelijk afsluiten met haar nieuwe boek: “Zonder strijd geen waarheid.”

Pols had in 2006 de moed om Bakker openlijk om een verklaring en excuses te vragen. Bakker reageerde furieus en beschuldigde Pols van plagiaat van haar bijlagen. Beide dieetdiva’s namen een advocaat in de arm. Er werd gekozen voor een mediastilte en achter de schermen werd er geprobeerd om dit conflict op te lossen. Dit lukte niet. Al snel koos de media en het grote publiek voor de toen succesvolle Bakker. Pols raakte hierdoor haar bedrijf kwijt en kwam in de schulden. Ze werd ziek, moest geopereerd worden en kreeg een depressie.

Eenmaal hersteld bleek haar naam door dit conflict dusdanig beschadigd te zijn dat het niet mogelijk was om haar bedrijf weer op te starten. Ze besloot alles van zich af te schrijven in een boek om haar naam in ere te herstellen. Dit boek bevat dagboekfragmenten van haar vanaf 2006 t/m augustus 2011, aangevuld met vele feiten en achtergrondinformatie over dit conflict. Ze vertelt nu nog een keer haar verhaal en zal hierna dit hoofdstuk sluiten.

In 2006 zei Hoogleraar auteursrechten Jaap Spoor al dat dit teveel overeenkomsten zijn voor toeval. Vraag is nu alleen nog wie van wie heeft overgeschreven. Lees het Ebook en oordeel zelf. Het Ebook is te koop via de website van Bea Pols. Het voorwoord is geschreven door Mr Kees Berendsen, advocaat intelligente eigendom van Croon Davidovich uit Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.