Natuur in de straat

Jaap Dirkmaat

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Natuur in de straat

samengesteld pakket: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081792721, geïllustreerd, 174 blz., November 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

illustrator: Maarten Gerritsen

redactie: Valentijn te Plate

beschrijving

Natuur in de Straat

Een sterk bij natuur en milieu betrokken deel van de Nederlanderse natie (de babyboomgeneratie) ruilt de komende decennia het tijdelijke in voor het eeuwige.
In de tussentijd zien we in de steden generaties opgroeien, die nauwelijks binding meer hebben met natuur en milieu. Zelfs de seizoenen, die nog wel tot in de steden doordringen, ervaren zij als hinderlijk. Pollen in het voorjaar en zomer, vierkante wielen, gladheid, bevroren autoruiten en spoorwissels in herfst en winter. Deze jonge mensen maken verre reizen alsof het om de hoek is. Ze kennen de natuur van Thailand, niet die van Texel. Ze zijn wild van de natuur in Nieuw-Zeeland, maar hebben de Zeeuwse eilanden nog nooit gezien.

Om niet nog meer kostbare tijd en generaties voor natuur- en milieubehoud te verliezen, is het zaak de natuur met haar veelzijdige leven ook in de stad sterk vertegenwoordigd te krijgen. Tot op straatniveau.
In zowel binnen- als buitenland is er onnoemelijk veel mogelijk en uitgeprobeerd op het gebied van vergroening van de stad. Maar al te vaak blijft dat helaas bij incidenten. Deze initiatieven verdienen op veel grotere schaal navolging. Je moet er toch niet aan denken wat er straks te gebeuren staat: negen miljard mensen op een reeds vier keer overvraagde aarde. Een aarde met mensen die niet weten of beseffen dat natuur en milieu de kurk is waarop de economie en de mensheid drijven. Mensen die leiding geven aan politiek en bedrijfsleven en mensen die eens in de vier jaar hun stem uitbrengen op degenen die beslissen wat er met natuur en milieu gaat gebeuren.

Dit boek Natuur in de Straat met het gelijknamige actieplan van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, maakt inzichtelijk wat er met natuur in de stad mogelijk is en dringt er hartstochtelijk op aan dat we kiezen voor een snelle en succesvolle aanpak, zodat er geen kind meer opgroeit waarvan het hart niet door natuur gestolen is!

Het stripboek bij dit boek is bedoeld om door te geven aan een kind in uw nabije omgeving. Uw (klein-)kind, neefje of nichtje of gewoon een kind op straat, schoolplein of in de bus.
De Greenman - de groene man, die ooit leefde in de wouden van de aarde, en waakte over de bomen en alles dat leefde tussen hun takken en in hun schaduw - is na eeuwen weer terug!
'Natuur is cool.' 'Geen natuur; dát is pas iets voor losers.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.