Trends in business IT & OT 2017/2018

disruptief SMAACT het best

Barry Derksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Trends in business IT & OT 2017/2018

paperback/ gebrocheerd: € 47.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081786638, geïllustreerd, 229 blz., July 2016
Formaat: 24.2 (h) x 17.4 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 653 gram.

Uitgever: Business & IT Trends Institute

serienaam/reeks: Trends in IT

bewerkt door: Paul Gerlach

beschrijving

TRENDS IN BUSINESS, IT & OT 2017/2018
Disruptief SMAACT het best

IT is aangekomen in de fysieke wereld en daarmee is het huis van de toekomst realiteit geworden. Enkele jaren geleden konden we nog een vinger op steken als je al zo snel was om op LinkedIn, Twitter of Facebook actief te zijn. De nieuw vingervraag is of u reeds een robotstofzuiger, dito maaier of dweil heeft en bij ondernemers of u al de Tesla heeft. Door IT en OT (Operational Technology zoals sensoren, robotica, Internet of Things) wordt de wereldeconomie continu en in rap tempo veranderd. Bedrijven als Apple, Tesla en Google bijvoorbeeld, zijn Silicon Valley bedrijven die hun succes en marktaandeel te danken hebben aan speci eke IT/OT-producten of diensten. Deze 'technology driven' producten en diensten zijn ook in Nederland merkbaar. De impact van al deze IT/OT-bedrijven in bestaande branches is groot. De grootste spelers in de markt vandaag de dag zijn IT-bedrijven en hun invloed blijft niet onopgemerkt: een disruptie is dan ook gaande. De bedrijfsregels in allerlei branches veranderen door IT/OT - denk bijvoorbeeld aan de ophef rondom Uber en AirBnB. De mogelijkheden die de moderne IT/OT biedt kan nog meer bestaande spelers uitdagen. Ter illustratie de branches: auto, energie, vervoer en het bank- en verzekeringwezen. Zo gaat Apple investeren in autonome auto's, Amazon wordt van een winkel een data leverancier, Google gaat wereldwijd internet toegang aanbieden via telecommu- nicatie ballonnen en Facebook gaat micro-payments toestaan tot $10.000.
De gevestigde bedrijven staan voor de uitdaging om te reageren op deze nieuwe ontwikkelingen. En stakende taxichauffeurs, ingevoerde 'Tesla-tax' en andere wettelijke regels betekent alleen maar dat te laat is gereageerd door de geves- tigde orde, de disruptie is dan al gaande.

Dit boek is al 21 jaar een gids voor managers die zichzelf een beeld willen vormen over de zin en onzin van Business, IT en OT-ontwikkelingen en zeker nu, ook de disruptie. Het boek zit vol praktische handvatten zoals strategische vooruitblikken (roze katern), praktische handvatten om u door de disruptie te begeleiden (blauwe katern) en alle nieuwe IT/OT-ontwikkelingen overzichtelijk in kaart gebracht in de 'yellow pages' van business, IT en OT.

Veel leesplezier en disruptieve gedachten!
dr. Barry Derksen

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.