Business analyse

van doelen naar behoeften

Hendrik Manhaeve

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Business analyse

paperback/ gebrocheerd: € 42.39: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081778305, geïllustreerd, 330 blz., August 2011
Formaat: 24.5 (h) x 17.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 956 gram.

Uitgever: Hendrik Manhaeve

beschrijving

Dit boek geeft een overzicht van technieken die bij het bepalen van de behoeften nuttig zijn. U hoeft natuurlijk niet bij elk project, elk systeem alle technieken te gebruiken. Wat u gebruikt en wat niet, is bepaald door de omstandigheden. Minimaal zult u de doelstellingen moeten bepalen, het business proces uittekenen, een globaal use case model moeten bepalen en een domein model maken.

Na de analyse moet u het systeem ontwerpen en de user interface structuur en detail opbouw spelen nu een cruciale rol. Hierdoor bepaalt u of de gebruiker zal kunnen werken met het systeem of niet.

De acceptatie wordt bepaald door de user interface en de functionaliteit. Is één van beide zwak, dan lijdt de acceptatie hier zwaar onder. Functionaliteit is onontbeerlijk, maar daarmee haalt u geen concurrentieel voordeel. Een goede user interface, hoge bruikbaarheid en uitstekende user experience maken dit wel mogelijkIn het boek is vooral gekozen voor enkele modellen uit UML, aangevuld met andere technieken waar nuttig.Rik Manhaeve (°1952) heeft meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling, de analyse en het ontwerp van systemen. Hij is tevens docent bij Syntra West en free lance consultant voor user interfaces (web, winidows ...). Hij heeft een master in chemie, IT, IT Audit en Project Management

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.