Gewone vrouwen

Erna Schröder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gewone vrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789081747387, geïllustreerd, 128 blz., September 2012
Formaat: 24.1 (h) x 23.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 399 gram.

Uitgever: NAU Uitgeverij

illustrator: Juliet van Voorden

trefwoorden: vrouwen

beschrijving

Wat maakt een 'gewone' vrouw bijzonder?

In de advertentie die de auteur Erna Schröder en de fotograaf Juliet van Voorden vorig jaar plaatsten in NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw riepen zij vrouwen op mee te werken aan interviews. Centraal thema was de vraag: ga ik door met een bestaan waarin ik mij niet langer thuis voel of breek ik met mijn oude leefpatroon?

De verhalen die Erna optekende en verwerkte tot innerlijke monologen zijn getuigenissen van vrouwen zoals wij ze kennen uit onze straat of van ons werk.
Dagelijks gaan zij langs ons heen, zitten zij naast ons in de tram, of staan zij samen met ons in de rij voor de kassa van de supermarkt.

Velen willen met hun verhaal anderen een hart onder de riem te steken. 'Geef nooit de moed op', luidt de boodschap van een van hen. Of zoals een andere vrouw het verwoordt: 'Kies nou eens voor jezelf. Pas als je tevreden bent met jezelf, kan je er ook zijn voor een ander.'

Dit boek is uit respect voor deze vrouwen tot stand gekomen. Uit de monologen spreekt hun kracht en de foto´s bieden de lezers een kijk in hun leven. Mogelijk putten de lezers inspiratie, moed of troost uit een van de verhalen. Wellicht levert het lezen ervan herkenning op. Of sterkt het sommigen in hun pogingen ook een andere weg in te slaan.

Erna Schröder studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Leiden. Zij debuteerde in 2003 met haar roman De Overbuurman bij Prometheus/Bert Bakker. In 2004 werd zij genomineerd voor de Vrouw & Cultuur Debuutprijs.
In september 2012 verscheen haar derde boek ´Spoel mij schoon.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.