Ondernemende kinderen op komst!

inspiratieboek leren ondernemen in het basisonderwijs

Itie van den Berg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ondernemende kinderen op komst!

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081712033, geïllustreerd, 132 blz., May 2013
Formaat: 25.9 (h) x 20.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 714 gram.

Uitgever: Eduforce

redactie: Seppy Sierksma

beschrijving

Ondernemende kinderen op komst!

Inspiratieboek Leren ondernemen in het basisonderwijs.

Dit boek laat zien hoe kinderen van diverse basisscholen ondernemend leren. Wat opvalt als je ondernemende scholen binnenkomt, is dat kinderen eigen ideeën in daden omzetten en daarbij creatief en innovatief kunnen en durven zijn. Ze leren hun talenten en hun kennis ontwikkelen en inzetten ten dienste van zichzelf en anderen.

De kinderen worden meer gemotiveerde leerlingen, die zich (mede)verantwoordelijk voelen voor hun eigen ontwikkeling. Daarnaast worden ze gestimuleerd tot optimale inzet. Succes met ondernemen geeft een groot gevoel van saamhorigheid en trots: 'dat hebben wij met elkaar tot stand gebracht'. Het werken aan een concrete echte situatie helpt de leerling om gevoel voor kwaliteit te ontwikkelen.

In dit boek staat uitgebreid beschreven hoe u ondernemerschap kunt introduceren op school. Hoe u uw kinderen kunt motiveren en stimuleren om met ondernemerschap aan de slag te gaan. U leest in dit boek veel voorbeelden over ondernemerschap. Laat u inspireren met leuke concrete ideeën.

Achterin het boek zit een cd-rom met handige voorbeeldlesbrieven en achtergrondinformatie.

Auteur: Itie van den Berg
Uitgave: boek, 128 pagina's

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe auteur, onderwijspsychologe/ondernemer en werkzaam als adviseur bij Cedin educatieve dienstverlenging, beschrijft enkele projecten die op touw gezet zijn door leerlingen van dienstverlening, beschrijft enkele projecten die op touw gezet zijn door leerlingen van negentien basisscholen in Drenthe. Het eerste deel gaat in op het doel van ondernemend leren en het integreren ervan in het onderwijscurriculum. In deel ll, de hoofdmoot, worden voorbeelden besproken waarbij ook de hulp van leerkrachten, ouders en ondernemers uit de buurt aan bod komt.

De meeste projecten zijn ontwikkeld in groep 7 en 8, waaronder een kinderkookcafé, een uitgeverij (Kidz-press), een film en het ontwerpen en verkopen van placemats, maar ook enkele door de jongere kinderen, zoals een boerderijwinkel, In deel lll staan tips en instrumenten voor leerkrachten en wordt verwezen naar de bijgevoegde cd-rom. Een aantrekkelijk, professioneel boek met veel kleurenfoto's en op elke pagina een brede gele marge waarin allerlei facetten van de projecten worden belicht. Het bevat een schat aan informatie voor leerkrachten van de basisscholen die hun ondewijs willen verrijken met leren ondernemen.
NBD Biblion
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.