Een joodse erfenis

Edjo Frank

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een joodse erfenis

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081705721, 316 blz., May 2020
Formaat: 21.8 (h) x 13.8 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 434 gram.

Uitgever: Insperience-uitgeverij

bewerkt door: Joost Baardman

fotografie: Ton Sonneveldt

trefwoorden: joods, flamenco, gitaar, spanning, intrige, vrouw

beschrijving

Een joodse geldwisselaar uit Slovenië reist in 1935 door het Italië van Mussolini naar Rotterdam. Daar sticht Mirkko Nussbaum zijn Pan Europeesche Credietbank. Vlak voor het uitbreken van WOII vlucht hij met zijn gezin naar New York. Na de oorlog zit de Panec Bank met een erfenis van niet teruggekeerde Rotterdamse joden. Sara Nussbaum, vanaf dat moment de bepalende bankdirecteur, doet zaken op de grens van het toelaatbare. Ze verzint een list met een bankcode om Wolga Petrol, een Russische handelsfirma met belangen bij de oliewinning in Libië, om de tuin te leiden en drukt hun goudstaven achterover.

Wolga Petrol zet een criminele bende in om de bankcode verborgen in een kostbare gitaar te pakken te krijgen. Dan volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Ingeschakelde Russische criminelen vermoorden drie oude flamencogitaristen in Andalusië, Net voordat de Spaanse politie de bende te pakken heeft, ontsnappen de Russen met de gitaar. Israël is bezorgd over de toenemende invloed van Moskou tijdens het instorten van het Khadaffi regiem. De Israëlische geheime dienst Shin Bet komt in actie. Vanuit haar kluizenaarswoning in de Negev woestijn ontvouwt Sara Nussbaum haar laatste plan met de joodse erfenis.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edjo Frank (Rotterdam, 1949), zoon van joodse ouders die via onderduik en het verzet de Tweede Wereldoorlog overleefden, werkte als beleidsadviseur en lei¬dinggevende bij de overheid, daarna als zelfstandig adviseur. Hij reisde door Oost-Europa voor en na de Koude Oorlog.inhoudsopgave1 Sanlúcar de Barrameda - Andalusië, donderdag 28 juli 2011
2 Israël, Omer, vrijdag 29 juli 2011
I De reis
II De bank
III De gitaar
IV De erfenis
toelichtingEen joodse erfenis veroorzaakt
“een giftig mengsel van geld, verleiding en intrige”
Een joodse erfenis is het spannende verhaal van de joodse bankier Sara Nussbaum, een sterke vrouw, bekneld tussen grote financiële verantwoordelijkheden en emoties die een weg naar buiten zoeken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.