Het risico van de opvoeding

Luigi Giussani

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het risico van de opvoeding

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789081695015, 76 blz., February 2011
Formaat: 21.1 (h) x 14.7 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 141 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

vertaald door: Michiel Peeters

beschrijving

Het risico van de opvoeding is de eerste uitgave in het Nederlands van het inmiddels klassieke werk Il rischio educativo van de grote Italiaanse opvoedingsdeskundige Luigi Giussani.

Opvoeden is voor Luigi Giussani e-ducare, uit de pupil halen wat er in zit en hem binnen-leiden in de werkelijkheid als geheel.

Onmisbare factoren van het opvoedingsproces zijn een omvattende werkhypothese (traditie), voorgesteld door een reële autoriteit (iemand die het proces zelf bewust heeft doorgemaakt), waarbij de pupil voortdurend uitgedaagd wordt tot een verificatie van het voorstel, binnen een geleidelijk aan toenemende persoonlijke vrijheid.

Giussani (1922-2005), priester, leraar en docent aan de prestigieuze Università Cattolica van Milaan, was oprichter van Comunione e Liberazione (Gemeenschap en Bevrijding), een internationale lekenbeweging in de katholieke Kerk.

De grote lijnen van Het risico van de opvoeding schreef Giussani al in 1954. Sindsdien is de tekst talloze malen bijgewerkt en herdrukt.
Het boek wordt inmiddels wereldwijd door tienduizenden ouders en opvoeders bestudeerd en met succes toegepast.

De uitgave wil er mede aan bijdragen de "sociale tijdbom" het hoofd te bieden die, volgens recent grootschalig onderzoek [1], het gebrek aan ideeën over opvoeding in Nederland aan het creëren is.
 

[1] Frits Spangenberg en Martijn Lampert, De grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders, Uitg. Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2009, p. 28.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEenvoudig te bestellen via:
http://www.pumbo.nl/boek/opvoeding
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.