Paardenfotografie

Femke Puijman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

gebonden: € -1.00

ISBN: 9789081693929, June 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Puijman, F.

beschrijving

Met de komst van de digitale camera is fotografie voor veel mensen leuker, eenvoudiger en voordeliger geworden.
Vele paardenliefhebbers gaan de uitdaging aan om deze edele viervoeters zo mooi mogelijk te fotograferen.
Maar hoe doe je dat precies? Hoe zet je een paard mooier op de foto?
Welke apparatuur heb je daarvoor nodig? Welke instellingen kun je gebruiken? Hoe kies je een geschikte achtergrond? Hoe krijgen je foto's een professionele look ? Waar moet je nog meer op letten?

Het antwoord op deze en vele andere vragen, krijg je in dit handige boek over paarden fotograferen.
In vijf delen bespreekt dit boek uiteenlopende onderwerpen van de basis van fotografie tot het fotograferen van specifieke rassen en disciplines. De praktische tips en columns met ervaringen van professioneel paardenfotograaf Femke Puijman zijn een mooie aanvulling op de uitleg in dit boek.

De honderden foto's die de tekst ondersteunen, vormen een goed voorbeeld van alledaagse problemen die je tegen kunt komen tijdens het fotograferen en de mogelijke oplossingen. Hierdoor is in één oogopslag te zien wat bijvoorbeeld het resultaat is van je gekozen brandpuntsafstand, diafragma of achtergrondkleur.

Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van paarden of fotografie om met dit boek aan de slag te gaan. Je krijgt namelijk alle begeleiding en uitleg die je nodig hebt om paard en fotografie te combineren tot paardenfotografie.
Het maakt dus niet uit of al jaren ervaring hebt of vandaag voor het eerst met fotografie bent begonnen. Het boek staat vol waardevolle tips voor iedere fotograferende paardenliefhebber.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingOntdek hoe je het beste uit jezelf haalt met dit handige boek over paardenfotografie.

Geschreven door topfotograaf Femke Puijman (Hypo Focus) met duidelijke tekst en natuurlijk prachtige foto's.

Wat lees je in dit boek?
Uitleg over het gebruik van je apparatuur, de instellingen die je het beste kunt gebruiken en hoe je van het paard een fotomodel maakt.

Slimme tips en aandachtspunten voor de praktijk.

Dit boekt geeft je de kennis die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een goede paardenfotograaf.

Een aanrader voor iedere fotograferende paardenliefhebber.
recensie citaatDe auteur is van origine biologiedocente en vanaf haar twaalfde jaar een enthousiast fotografe. Ze was toen al een paardenliefhebster, dus was het logisch dat het fotograferen van paarden hieruit voortvloeide. Door de jaren heen ontwikkelde ze haar 'oog', las alles wat los en vast zat en deed een ruime ervaring op, een echte autodidact. Haar werk bleef niet onopgemerkt en al snel schreef zij artikelen voor tijdschriften en kreeg opdrachten uit alle hoeken van de wereld. Haar kennis heeft zij verwerkt in dit heldere en prettig leesbare boek, geschikt voor een groot publiek. Het is verdeeld in een aantal delen: apparatuur, instellingen/belichting, het paard etc., die weer onderverdeeld zijn in hoofdstukken. Het geheel is uiteraard voorzien van mooie kleurenfoto’s, met daarnaast de voorbeelden hoe het niet moet. Het verschil zit hem vaak in kleine dingen, maar je moet het wel weten. Er is nog niet eerder een boek gemaakt over dit specifieke onderwerp. Het zal zeker in een behoefte voorzien bij paardenliefhebbers en fotografen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.