Financial control van projecten

waarde creëren met projecten

Theo van Houten; Joost Bakker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Financial control van projecten

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081681094, 208 blz., April 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: Concept uitgeefgroep

beschrijving

Financial control van projecten voorziet projectleiders en projectcontrollers van bruikbaar bedrijfseconomisch gereedschap. Bedrijfseconomische methoden en technieken dragen namelijk bij aan het succes van een project, maar ze worden nog te weinig op een juiste manier ingezet. Dit boek behandelt praktische bedrijfseconomische vraagstukken die zowel voorafgaand, tijdens en na afloop van projecten kunnen opspelen. Bijvoorbeeld: welke financiële afwegingen moeten er gemaakt worden, hoe moet een projectplanning vertaald worden in een begroting en wat is de huidige en toekomstige waarde van het project? Ook zijn de financiën een belangrijk aspect bij het verantwoorden van (tussentijdse) projectresultaten. De projectleider en de projectcontroller spelen een belangrijke rol bij die verantwoording. Dit boek geeft hiervoor handvatten.
De tekst in het boek is concreet en toepasbaar en aan de hand van veel voorbeelden wordt de achterliggende theorie verduidelijkt. Op die manier zijn de projectleider en de projectcontroller in staat om de bedrijfseconomische tools die worden aangereikt zo te gebruiken dat het project een succes wordt.

In het inleidende hoofdstuk worden projecten, projectsucces en de beheersaspecten van projecten besproken. Vervolgens worden de drie belangrijkste bedrijfseconomische onderwerpen rond projecten behandeld:
1. investeren en financieren van projecten;
2. planning en control van projecten;
3. verantwoorden van projectresultaten.

Kortom, een overzichtelijk boek waarin bedrijfseconomische methoden en technieken worden behandeld die (aankomende) projectleiders, (project)controllers en hun opdrachtgevers helpen bij het verbeteren van het succes van een project.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.