Organisatie en verandering in de praktijk

Anton Cozijnsen

 
 

gebonden: € 61.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081681087, geïllustreerd, July 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Concept uitgeefgroep

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Vandaag de dag is verandering is de enige constante factor in deze voortdurend veranderende wereld. Veranderingen moeten verbeteringen opleveren. Dat is de uitdaging waar organisaties voor staan. Organisatie en verandering in de praktijk geeft u de handvatten om verandertrajecten doelgericht in te zetten en goed te begeleiden. Dit boek gaat uit van een integrale benadering van verandermanagement. Essentieel voor deze benadering is dat de verandermanager kennis heeft van meerdere vakgebieden. Niet alleen van organisatiekunde en (sociale) psychologie, maar ook van bijvoorbeeld veranderkunde, communicatie en beleidswetenschappen. Inzichten uit deze vakgebieden helpen bij het sturing geven aan veranderingen, ze bieden een verantwoord referentiekader. De eerste stap bij verandering is een goede analyse van de context van de organisatie, daarna wordt gekeken naar de verandering zelf en de dynamiek die daarbij ontstaat. Als laatste stap komt de aansturing van de verandering aan bod. Deze aansturing wordt niet alleen vanuit de technische, maar ook vanuit de menselijke kant bekeken. Verandermanagers die zich alleen richten op technische aansturing slagen er vaak niet in vertrouwen en toewijding te krijgen van de mensen binnen de organisatie.

Dit studieboek is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met het vak verandermanagement. Het is ook geschikt voor managers, docenten en andere professionals die hun kennis van het vak willen verdiepen. Organisatie en verandering in de praktijk geeft u een breed, actueel en goed onderbouwd beeld van veranderen in organisaties. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de wetenschappelijke disciplines die het vakgebied verandermanagement raken. Verandermanagement is een complex vakgebied en dit boek is geschreven om de theorieën toegankelijk en toepasbaar te maken. cases en de praktijkgerichte opdrachten vormen hiertoe een belangrijke bijdrage.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Organisatie en verandering in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 61.75
Vandaag de dag is verandering de enige constante factor in deze voortdurend veranderende wereld. Veranderingen moeten verbeteringen opleveren. ...

Meer boekennieuws op Facebook.