Kosmopolis; de denkende planeet

wat de evolutie ons leert over de toekomst van de maatschappij en van de mens

H.W.J. Ansems

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kosmopolis; de denkende planeet

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081676311, geïllustreerd, 234 blz., March 2011
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: Ansems

beschrijving

Tot nu toe hield de evolutiewetenschap zich vooral bezig met het verleden. Dit boek richt zich op de toekomst. Er is nu al iets heel bijzonders aan de hand met de menselijke soort. De technische vooruitgang is niet te stoppen. Menselijke breinen worden steeds meer aan elkaar gekoppeld via het Internet en allerlei andere geavanceerde  hulpmiddelen. Hierdoor evolueert het menselijk bewustzijn in snel tempo naar een alomvattend collectief bewustzijn. Voor het bewustzijn van de individuele mens heeft dit grote gevolgen. 

Welke rol speelt het individu nog in de toekomst?   
Kan ons zelfbewustzijn ook voortleven na onze dood? 
Waarom is het van belang een onderscheid te maken tussen het primitieve individuele bewustzijn en het veel complexere zelfbewustzijn?  
Wordt de wereld door dit alles moreler of juist niet? 

Veel vragen worden gesteld in dit boek. Veel antwoorden liggen opgesloten in de evolutionaire natuurwetenschappen en in de evolutionaire menswetenschappen. Maar ook kunnen antwoorden gevonden worden in de intuïtieve en spirituele aard van de menselijke geest zelf, waarbij de inbreng van de grote filosofen niet gemist kan worden. Dit boek neemt ons stapsgewijze mee naar een toekomst waarin de mens veel minder afhankelijk is van plaats- en tijdgebonden beperkingen en binnentreedt in de dimensie van een toekomstig collectief bewustzijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.