De veilige klas

inspireren en leren

Sura Hart; Victoria Kindle-Hodson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De veilige klas

gebonden: € 25.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081674515, geïllustreerd, 152 blz., September 2011
Formaat: 26.0 (h) x 19.3 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 503 gram.

Uitgever: Mens en Communicatie

bewerkt door: Renate Wilms; Monie Doodeman

vertaald door: Harald Borjans

beschrijving

Nieuwe uitgave met verklarende woordenlijst, raden naar behoeften in kindertaal, trainingscyclus zinnen en uitvoerige lijst met woorden voor gevoelens

De veilige klas | Leren en inspireren


Vraag je je regelmatig af waarom leerlingen niet goed opletten in de klas, waarom ze elkaar pesten en waarom ze hun huiswerk niet (altijd) maken? In dit boek lees je waar dit gedrag vandaan komt, hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je dit kunt voorkomen. Met de informatie en de activiteiten uit dit boek creëer je een veilige sfeer in je klas, met toegewijde en betrokken leerlingen.

Deel I geeft uitleg over de twee manieren hoe je veiligheid en vertrouwen in een klas kunt creëren, door je te focussen op je eigen behoeften en de behoeften van de leerlingen en hoe je een taal van geven en ontvangen (Geweldloze Communicatie) kunt leren gebruiken.

Deel II biedt hiervoor het noodzakelijke gereedschap. Vijf stellingen geven inzicht in de behoeften - hoe je die kunt begrijpen, herkennen en eraan tegemoet kunt komen. Deze stellingen herinneren je aan je menselijke vaardigheid tot empathie en zorg. De oefeningen - voor zowel leerkrachten als voor leerlingen - dienen als handvat voor het creëren van een veilige basis om leren met plezier en verbondenheid neer te zetten. Het laatste hoofdstuk van Deel II biedt een rijk gevulde gereedschapskist van spellen en activiteiten voor het creëren en handhaven van verbindingen in de klas.

Deel III bevat een handleiding voor het samenstellen van een lesrooster om je te helpen bij het plannen van de lessen, gebaseerd op de informatie en oefeningen uit dit boek.
Compassie of empathie is geen statische toestand, noch is het een doel op zich. Het is ook geen vak dat geleerd kan worden. Compassie is een manier van verbondenheid - in handelen en samenwerken. Wel bestaan er bepaalde praktijken die deze manier van zijn kunnen cultiveren. Geweldloze Communicatie is hiervoor de meest praktische en krachtigste methode.

Sura Hart and Victoria Kindle Hodson

De beide auteurs Sura Hart en Victoria Kindle Hodson beschikken samen over 45 jaar aan ervaring bij het lesgeven aan jongeren, leerkrachten, bestuurders en ouders van schoolgemeenschappen.

 

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.