Welzijn is de nieuwe welvaart

Reinier Castelein

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Welzijn is de nieuwe welvaart

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789081648189, geïllustreerd, May 2016
Formaat: 17.5 (h) x 12.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 215 gram.

Uitgever: Happy View

redactie: Petra Maartense

beschrijving

Dit nieuwe tijdperk biedt kansen voor een volwassen participatiesamenleving. Reinier Castelein, voorzitter van De Unie, de vakorganisatie van Nederland voor het midden en hoger personeel, zet in 'Welzijn is de nieuwe welvaart uiteen hoe hij dat voor zich ziet. Nederland kan een leidende rol vervullen in de transitie, die wereldwijd plaatsvindt. Door robotisering, automatisering en digitalisering is er meer ruimte voor vrije tijd en zingeving en meer behoefte aan (om)scholing. Het werk vernieuwt zich en vraagt om herverdeling en een flexibelere aanpak.

De oude economie van banenplannen en het rondpompen van miljarden aan gemeenschapsgelden is toe aan verandering. Door robotisering en automatisering en de enorme toename van zelfstandig werkenden en flexibele arbeid is de arbeidsmarkt ingrijpend veranderd. De oude definities van werk en inkomen zijn aan vernieuwing toe en vragen om innovatief beleid.

In de participatiesamenleving, zoals Reinier Castelein zich die voorstelt, is er ruimte voor Welzijn voor iedereen. Het poldermodel vernieuwt zich: de vakbeweging, de werkgevers en de politiek komen uit hun 'hokjes' en scheppen voorwaarden voor een nieuw economisch en sociaal model. We ontwikkelen een inclusieve participatiesamenleving, met basisvoorzieningen, zoals een basisinkomen en mogelijkheden, scholing en zorg voor iedereen. We verschuiven het begrip 'waarde' van economisch en financieel naar Welzijn, duurzaamheid en sociale betrokkenheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.