In de stilte hoor je alles

Piek Stor in gesprek met dieren

Piek Stor; Petra Maartense

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In de stilte hoor je alles

gebonden: € 33.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081648103, geïllustreerd, 180 blz., October 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Happy View, Stichting

beschrijving

Het boek "In de Stilte hoor je alles, Piek Stor in gesprek met dieren" is samengesteld op basis van de vele gesprekken die Piek Stor voerde met dieren. Zowel met huisdieren als vrije dieren als dierentuindieren. Het geeft goed inzicht in de belevingswereld van dieren. Wie denkt dat dieren geen bewustzijn hebben, vergist zich. Met name de vrije dieren spreiden vaak zo'n indrukwekkende wijsheid ten toon, dat wij mensen daar wel U tegen kunnen zeggen. Huisdieren hebben wel degelijk gevoelens, zo kunnen honden zich bijvoorbeeld heel verantwoordelijk voelen voor hun mens. En blijken katten nogal goed in staat mensen hun eigen gedrag terug te spiegelen. Een boek vol vrolijke, soms droevige en vaak leerzame verhalen.

Piek Stor toont zich een zeer zuivere dierentolk, omdat zij weinig last heeft van (voor)oordelen. Voor Indianen was het altijd al de normaalste zaak van de wereld om met dieren te communiceren. Het is een vorm van telepathie, die de meeste mensen verleerd zijn, maar in principe wel tot hun beschikking hebben. Niet iedereen is er even goed in en het vergt oefening, maar vooral een 'open mind', uitschakelen van de eigen gedachten en invullingen.

Het resultaat is verrassend, zoals u in het boek kunt meebeleven. "Zo had ik het zelf niet kunnen verzinnen," zegt Piek vaak. Bovendien komt zij van dieren veel te weten wat zij nog niet wist. Ze geven haar ook wijze antwoorden op haar eigen levensvragen. "Liefde laat zich niet vasthouden," bijvoorbeeld, komen twee duiven haar vertellen als ze op het dek van haar schip aan het mijmeren is over een relatie. En: "Mensen gebruiken een groot deel van hun potentieel niet," begrijpt ze van een Afrikaanse leeuw. "Vrijheid zit in je hoofd," legt een zeehond uit, reagerend op haar soortgenoten die in het dolfinarium zitten. "Jullie mensen hebben je zo vast gezet met allemaal onzinregeltjes, waarmee jullie je soort in stand denken te moeten houden," vindt een coyote, die in de vrij natuur van Canada leeft. "Spring! Voel je vrij, gooi die kettingen weg!"
Het boek heeft hierdoor een meerwaarde; het gaat niet alleen over hoe dieren hun eigen leven bekijken, maar ook over de samenhang tussen mens en natuur, de grote beperktheid van de mens, die zich niet bewust is van het grote geheel en z'n eigen beperkte visie op het leven. In de proloog vraag de bizon aan Piek wat mensen met haar informatie doen. "De een zal het leuke verhalen vinden, de ander zal het niet geloven," antwoordt ze. "Dat laatste is dom," vindt de bizon. "Ga maar door met mensen over ons vertellen. Ze kunnen ervan leren. Het is horizonverbredend."

Voor verdere informatie, interviewaanvragen of bestellingen kunt u contact opnemen met Petra Maartense of Piek Stor. Petra Maartense, Happy View: 0302965123/0651980963 happy.view@xs4all.nl

Voor meer informatie over gesprekken met dieren: www.piekstor.nl  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.