Geld in de Bijrol

Op weg naar een menswaardige samenleving

Ad Broere

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geld in de Bijrol

paperback/ gebrocheerd: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081628037, geïllustreerd, 320 blz., September 2018
Formaat: 21.6 (h) x 14.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 485 gram.

Uitgever: Humane Economy Publishing

beschrijving

In dit vijfde boek van Ad Broere staat centraal hoe het vastgelopen financiële stelsel kan worden vernieuwd om ruimte te geven aan de ontwikkeling van een menswaardiger samenleving. Deze verandering is geen vage utopie, maar pure noodzaak als wij willen dat de aarde aan de huidige en de toekomstige generaties een reële mogelijkheid biedt op welzijn en geluk voor velen.

'Geld in de bijrol' is het eerste Nederlandstalige boek waarin heel expliciet de kernoorzaak wordt ontrafeld van waarom dit geldstelsel telkens weer vastloopt. Van oudsher profiteert slechts een relatief kleine groep van de winstmogelijkheden die het financiële stelsel biedt. Verreweg de meeste mensen ondervinden er tot vandaag de dag vooral hinder van. Bovendien genereert het ongelijkheid, groeidwang en periodiek steeds weer optredende crisissen en oorlogen. Dit boek laat zien dat het ook anders kan. Met mens, natuur en samenleving centraal en geld in de bijrol.

Eerder verschenen ´Een menselijke economie´ (2009), 'Ending the global casino' (2010), 'Geld komt uit het niets' (2012) en Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.