Liefde & angst

Een christelijke kijk op God en ons ego

Arie-Jan Mulder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Liefde & angst

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789081547499, 224 blz., February 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

Uitgever: De Lepelaar uitgeverij

trefwoorden: angst ego god liefde vrijheid

beschrijving

Zelden las ik een boek dat zo helder geschreven is als dit: geen dogma’s of hoogdravende woorden, maar een bijzonder begrijpelijk verhaal met veel inhoud.
Arie-Jan Mulder geeft blijk van een diep inzicht in de menselijke psyche: hoe wij, kwetsbaren, trachten te overleven in een breekbare wereld. Waarom we gevangen zijn in zelfbescherming en waardoor we vrij kunnen zijn om lief te hebben.
Van harte aanbevolen!
Rikkert Zuiderveld, dichter-zanger

In deze studie analyseert Arie-Jan Mulder onze neiging tot eigenliefde maar ook Gods verlangen om ons in de ruimte te plaatsen. Zo worden wij uitgenodigd de Heer en elkaar van harte lief te hebben.
Een heldere studie, geschikt voor een breed publiek. Ik hoop dat ook rooms-katholieken door het lezen van dit boek hun leven laten bepalen door de liefde van God in Christus.
Mgr. Dr. Gerard De Korte, Bisschop van ’s-Hertogenbosch

Arie-Jan Mulder beschrijft in heldere taal hoe de God van liefde zorgvuldig en voorzichtig omgaat met mensen die als gevolg van de komst van het kwaad in de wereld verworden zijn tot angstige, egocentrische wezens die hard werken aan zelfbehoud en daardoor zichzelf en anderen beschadigen.
Een heerlijk boek om te lezen!
Jan Wolsheimer, CAMA predikant en directeur MissieNederland

Arie-Jan Mulder heeft een bijzonder boek geschreven over liefde en angst en hoe die werken in een mensenleven, ook bij christenen. Dit boek betrekt de lezer op een inspirerende en concrete manier bij de persoonlijke strijd die iedere gelovige te voeren heeft tussen liefde en eigenliefde.
Ik beveel dit boek van harte aan voor iedereen die bemoedigd wil worden in haar of zijn geloofsreis.
Samuel Lee, pinkstervoorganger en Theoloog des Vaderlands

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWij willen allemaal liefhebben. Maar in de praktijk zit angst, in de vorm van eigenliefde, ons wel vaak in de weg. In de bijbel vinden we verrassende manieren om in het leven van alledag de balans te verschuiven van eigenliefde naar liefde. En dat is winst.recensie citaatEen boek dat begint met vier prachtige aanbevelingen moet wel een bijzonder boek zijn. Een inspirerend, helder geschreven en bemoedigend boek. Arie-Jan Mulder laat zien dat de balans mag doorslaan van eigenliefde naar liefde. Dat is een bevrijdende boodschap.recensie citaatMulder schrijft verrassend, heeft oog voor bijzondere details en schakelt makkelijk tussen het niveau van het Bijbelse verhaal en onze eigen werkelijkheid. Dat levert prachtige paragrafen op, bijzonder rijk aan inhoud. Hier schrijft iemand die de Bijbel leest vanuit de diepte van zijn eigen levenservaring, met veel gevoeligheid voor de kronkelingen van de menselijke geest. Wat dat laatste betreft, biedt hij een pleidooi voor de milde wijsheid die je bij Jezus vindt. Een bijzonder boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.