De Jezus manier

niet wijzen maar wenken

Arie-Jan Mulder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Jezus manier

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789081547451, 190 blz., May 2017
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 248 gram.

Uitgever: Mulder, A.J.

beschrijving

Het thema van dit boek is de manier waarop Jezus met mensen omging. We lezen een aantal vertrouwde verhalen uit de evangeliën opnieuw, maar nu met een blik die vooral gericht is op de dynamiek tussen Jezus en zijn gesprekspartners. Hoe reageren ze op elkaar? Waar is Jezus op uit? En wat doet dat met de mensen met wie hij praat?

Als we zo kijken hoe Jezus met mensen optrok, dan kunnen we daar veel van leren. Om te beginnen wordt in de loop van die gesprekken steeds duidelijker hoe zijn houding naar mensen was. Dat blijkt samen te vatten in wat de ondertitel van dit boek is geworden: niet wijzen maar wenken. Hij keek niet naar wat mensen verkeerd deden, maar naar wat ze nodig hadden. Niet oordelen maar helpen.

Ook geeft deze aandacht voor de manier waarop Jezus met mensen omging meer duidelijkheid over wat hij precies bedoelde met zijn woorden. Dat levert allerlei verrassende inzichten op.

Dit voorbeeld van Jezus kan ongetwijfeld stimulerend werken voor onszelf in onze dagelijkse omgang met anderen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIn begrijpelijke taal en zorgvuldig neemt hij de lezer mee. Ook legt hij uit hoe oudere Bijbelverhalen op de achtergrond spelen. Bijvoorbeeld bij Jezus die Zacheüs roept, die zich schuilhoudt in een boom. Daarin klinkt door hoe God tegen Adam zegt: ‘Waar ben je?’ In zijn ontmoetingen sluit Jezus nauw aan bij de belevingswereld van mensen, concludeert de auteur. Ook heeft Hij oog voor hun diepste verlangens en angsten. De auteur hoopt dat deze ‘Jezusmanier’ hedendaagse lezers zal inspireren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.