De gelijkenissen van Jezus

kiezen voor het koninkrijk

Arie-Jan Mulder

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 9.00

ISBN: 9789081547437, 136 blz., September 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Lepelaar uitgeverij

serienaam/reeks: BS-reeks

beschrijving

Een schaap met stress, stiekeme dolik en een miljoenenfraude - wat hebben die met elkaar te maken? Dat zijn zo maar een paar dingen waar Jezus over vertelt in zijn gelijkenissen. In dit boek blijkt dat die beroemde verhalen nog altijd bijzonder inspirerend en vaak ook erg verrassend zijn. Met deze vorm van onderwijs maakt Jezus het koninkrijk van God voor zijn volgelingen heel concreet.

Jezus heeft tijdens zijn leven op aarde enkele tientallen gelijkenissen verteld. Sommige daarvan waren speciaal voor zijn leerlingen bedoeld, andere voor de belangstellende menigte en weer andere voor zijn tegenstanders. In al die verhalen was hij er op uit zijn luisteraars uit te nodigen om Gods bedoelingen beter te leren kennen.

Dit boek bespreekt een aantal van die gelijkenissen. Daarmee ontstaat een mooi beeld van het onderwijs dat Jezus in deze verhalen geeft. Een aantal thema's komt steeds terug en dat is op zich al veelzeggend. Maar wat vooral opvalt is de sterke bewogenheid van Jezus met al die verschilende mensen die naar hem luisteren.

Het zijn allemaal aparte verhalen, die heel goed afzonderlijk te lezen zijn. Dat levert al heel wat verrassende inzichten op. Maar als je het geheel overziet, wordt het helemaal indrukwekkend, want de lessen van Jezus blijken op een sublieme manier met elkaar samen te hangen.

Zo biedt dit boek een boeiende ontdekkingsreis in de liefdevolle en diepzinnige verhalen van Jezus.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIn zijn nieuwe boekje 'De gelijkenissen van Jezus' werpt Arie-Jan Mulder verfrissend licht op die door de Heer vertelde verhalen. Dit makkelijk leesbare boekje zal voor menige gelovige een eye-opener zijn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.