Cheers!

het isolement doorbroken; ontroerend oprechte persoonlijke verhalen van mensen direct of indirect getroffen door alcoholisme

Renate van Nijen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081539326, 235 blz., May 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: DMI records

beschrijving

Cheers, het isolement doorbroken. Renate van Nijen
Beoogde doelgroepen:
Partners en familieleden van alcoholisten voor wie Cheers een herkenning zal zijn en een motivatie om uit het isolement te geraken.Veel mensen lijden in stilte en denken dat alleen zij met dit probleem leven. Ze durven er niet over te praten of hulp te zoeken.
Mensen die regelmatig grote hoeveelheden alcohol tot zich nemen: uit ervaring blijkt dat deze groep en ook zogenaamde alcoholisten vaak niet stil staan bij wat hun gedrag betekent voor hun omgeving.Cheers kan een proces van herkenning en erkenning zijn en het zoeken naar hulp bewerkstelligen.
Hulpverleners/medische studenten: Cheers verwoordt de ervaringen van mensen die meestal niet worden gehoord omdat ze uit schaamte niet over hun problemen praten.Gezondheidsklachten veroorzaakt door stress worden daardoor vaak niet herkend en/of niet voldoende serieus genomen door medewerkers uit de gezondheidszorg.
Algemene lezers: Cheers is op een prettige manier geschreven in verhaalvorm. Mensen staan vaak snel klaar met een oordeel over gebrek aan wilskracht e.d. Daarmee volkomen voorbijgaand aan de daadwerkelijke problematiek. Cheers toont alle kanten van dit maatschappelijke probleem zonder te oordelen.
Cheers creëert begrip voor de complexe problematiek van alcoholisme. 
Opzet en inhoud:
Korte, waargebeurde verhalen afgewisseld door inspirerende quotes en informatie over symptomen en hulpinstanties.
Totaal aantal pagina's van het boek: 337

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.