Rust & evenwicht

grip op je amygdala

Tessa Gottschal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rust & evenwicht

overig audio: € 14.95

ISBN: 9789081531115, July 2007
Formaat: 14.0 (h) x 12.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 93 gram.

Uitgever: Gottswaal VOF

illustrator: L. Vaatstra; E. Veenstra

trefwoorden: evenwicht kalmte rust stress amygdala angst emotionele brein beïnvloeden emotionele rust overwerkt

beschrijving

Je rust en evenwicht behouden in deze tijd vraagt gek genoeg inspanning. Terwijl het in wezen een van de normaalste zaken is. Door hersenonderzoek weten we nu dat het effect van oude gebeurtenissen kan blijven circuleren, ondanks dat de herinnering eraan vervaagd is.
Om je hersenen te ontdoen van zulke oude reactiepatronen is terugkerende ontspanning noodzakelijk. Mediteren op een diepe kern in je hoofd weekt deze oude patronen los.

Deze cd is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken. De amygdala -een onderdeel in de hersenen- speelt een belangrijke rol als tussenstation in de informatieverwerking. Hij bepaalt voor een groot deel hoe je lichaam op je emoties en gedachten reageert. Door beïnvloeding van je bloeddruk, hartslag, ademritme, maar ook door gedragsveranderingen. Zoals angstverhoging, grote spierspanningen, overdreven waakzaamheid, vrijmaken van stresshormonen etc.

Op deze cd leer je hoe je - gewoon thuis - deze amygdala positief kunt beïnvloeden. De cd bevat twee oefeningen. Een korte oefening van 10 minuten en een langere oefening. Bij de lange oefening leer je onder andere de psycho-vegetatieve stuurcentra te beïnvloeden (in het Sanskriet: chakra's). Dit zijn zenuwknooppunten die ook invloed uitoefenen op je hormonen. Zo kun je vanuit twee kanten, de amygdala en het hormoonstelsel, je immuniteit en emotionele stabiliteit versterken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Onderdeel van haar opleidingen zijn onder meer een zesjaarsopleiding Healing en Selfhealing, meditatietraningen, diverse bijscholingen onder andere bij het Rino (Nascholing en opleiding GGZ) en bij het Psychiatrisch Centrum Zon en Schild te Amersfoort met daarnaast vele jaren zelfeducatie.
Ze schreef meerdere boeken; sommigen met co-auteur Marijke de Waal Malefijt.
inhoudsopgave1. Basismeditatie
2. Chakra’s reinigen
toelichtingBestemd voor wie:
- Meer emotionele rust wil en zijn immuniteit wil verhogen
- Zijn angsten wil verlagen
- Zijn stresslevels wil verlagen
- Zijn emotionele brein en vooral de Amygdala wil beïnvloeden
- Meer greep op mentale overactiviteit wil
- Wil kennismaken met energetische meditaties
- Op een eenvoudige manier zijn chakra’s wil reinigen
- Benodigde cd bij cd Aura’s & Chakra’s
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.