Een uitgekookte zaak

Peter Klosse

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een uitgekookte zaak

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081496100, 472 blz., September 2017
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Academie voor Gastronomie

trefwoorden: gastronomie, kok, voedselindustrie gastronomie, kok, voedselindustrie, restaurants

beschrijving

Frédéric Pelletier is de beste kok van Frankrijk. Hij heeft het klassieke en traditionele restaurant van zijn ouders omgetoverd tot een moderne eettempel waar mensen van over de hele wereld naar toe komen. Geobsedeerd door kwaliteit wil hij de beste zijn. Het geheim van zijn succesformule is culinair spektakel. Met de hulp van CuliFood, de grootste producent van voedseladditieven van de wereld, is hij in staat om gerechten te creëren die voorheen als onmogelijk werden gehouden. Ogenschijnlijk gaat het hem voor de wind, maar twijfels spelen op. Zit hij wel op de goede weg?
Aan de andere kant van de wereld volgt de ijverige Harvard studente Olga von Bertalanffy een masterclass moleculair koken. Veel van de stoffen en toepassingen die hier worden besproken herkent ze uit haar studie. Ze realiseert zich dat de negatieve keerzijdes niet worden belicht. Gesteund door haar professor Bob Martinez gaat ze op onderzoek uit. Als hij een pakket met geheime documenten
ontvangt die zijn nagelaten door de directeur van het Research Institute for Food Additives komen er dimensies naar boven die geen van beiden ooit voor mogelijk hielden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Het leven van Peter Klosse (1956) staat in het teken van smaak en proeven. Hij is eigenaar van Hotel en Restaurant de Echoput bij Apeldoorn en de Academie voor Gastronomie. Hij
promoveerde in 2004 op een baanbrekende theorie over smaak, schreef veel boeken over dit onderwerp en is een veelgevraagd spreker. Klosse is lector Gastronomie aan de Hotel Management School in Maastricht.
‘Een uitgekookte zaak’ is Klosse ‘s eerste roman. Het verhaal en de personages zijn geheel verzonnen, maar doorspekt met feiten uit de dagelijkse praktijk, welke Klosse ook graag bij een breder publiek onder de aandacht wil brengen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.