Over nachttreinen en zilveren lepels

bekende Groningers en hun favoriete boeken

Maurice van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Over nachttreinen en zilveren lepels

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789081483810, geïllustreerd, 100 blz., November 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 282 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

beschrijving

'Wat is je favoriete boek?', vroeg Maurice van Dijk aan zestien heel bekende, soms iets minder bekende Groningers. Arno van der Heyden, Rutger Kopland, Imca Marina, Reyer Boxem... Het bonte gezelschap wist er wel raad mee. Een keur aan antwoorden komt dan ook voorbij in Over nachttreinen en zilveren lepels: Bekende Groningers en hun favoriete boeken.

Dankzij dit boek leer je deze mensen op een andere manier kennen dan alleen door hun beroep of status. Is het niet door de boeiende interviews, dan wel door de opvallende foto's. Soms ogen die serieus, dan weer humoristisch of met een knipoog. Maar altijd weet Maurice van Dijk het favoriete boek van deze bekenden op creatieve en symbolische wijze te combineren met zijn of haar werk.

Van klassiekers tot moderne literatuur, van fotoboek tot speelfilmencyclopedie. Met één eigenschap komen alle bekende Groningers in Over nachttreinen en zilveren lepels overeen: ze kunnen niet zonder een goed boek!

Maurice van Dijk (1976) is naast uitgever en publicist al jaren werkzaam als communicatiedeskundige. Sinds 1997 schreef hij tal van (bedrijfsjournalistieke) teksten voor uiteenlopende bedrijven en overheidsorganisaties.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.