Farmacotherapie bij ouderen

anders dan anders?

Jan van Ingen Schenau

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081450584, 230 blz., January 2016
Formaat: 21.6 (h) x 15.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 441 gram.

Uitgever: Silhouet

beschrijving

Ouderen zijn farmacotherapeutisch gezien geen aliens en komen niet van Mars. Niettemin zijn er wel enige verschillen vergeleken met jongere leeftijdsgroepen.
Begin 2015 is mijn boek "Medicijnen voor Senioren' uitgekomen, dat speciaal voor ouderen is geschreven. Een belangrijke reden om dat boek te schrijven was om inzicht te geven in wat medicijnen zijn. Een andere belangrijke reden is om te schrijven over medicijnen voor senioren. Dus welke risico's van medicijngebruik liggen specifiek bij deze leeftijdsgroep op de loer? Kennis van zaken is daarom voor de gebruiker van belang.
Dit boek is speciaal voor artsen geschreven waarbij de medicatie bij ouderen op de voorgrond staat. Wat zegt het Farmacotherapeutisch Kompas over ouderen? Wat zeggen de NHG Standaarden over senioren? En andere richtlijnen? In dit boek zullen medicijngroepen aan bod komen die een rol spelen bij de farmacotherapie bij ouderen. Ook de indicaties van geneesmiddelen worden besproken, waarbij ziektebeelden worden toegelicht alleen op de onderdelen waar het op ouderen toepasbaar is. Therapieën en richtlijnen zullen gescreend worden op medicamenteuze adviezen voor of kanttekeningen bij ouderen. Tevens zullen recente wetenschappelijke studies over ouderen kort besproken worden. Verder komen adviezen voor kwetsbare ouderen aan bod en de STOPP en START criteria.
Jan van Ingen Schenau, senior en werkzaam geweest als specialist ouderengeneeskunde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.