Groeiland

helder denken over economische bloei in Nederland

Frank Kalshoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groeiland

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789081359276, geïllustreerd, 178 blz., May 2014
Formaat: 24.1 (h) x 16.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 437 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

beschrijving

Op de vraag 'Krijgen onze kinderen het beter dan wij?' was decennialang het antwoord: 'Ja, natuurlijk.' De toekomst was een tijd om naar uit te kijken. Het lonkende perspectief is vertroebeld sinds de start van de kredietcrisis ruim zes jaar geleden. Kon Nederland met één mond spreken, dan zou het antwoord nu zoiets zijn als: 'Nou, dat weet ik niet hoor. Ik hoop het voor ze.'
De Nederlandse economie verkeert in zwaar weer, en ook de huishoudportemonnee heeft het te verduren. Hierdoor zijn mensen onzeker over hun toekomst en die van hun kinderen. Maar is dit eigenlijk terecht?

Met deze gedachten in zijn achterhoofd begon Frank Kalshoven eind 2013 met het schrijven van een boek. Hierin vertelt hij, aan de hand van visualisaties, over de spectaculaire groei die de Nederlandse economie de afgelopen zestig jaar heeft doorgemaakt. Hij analyseert de huidige toestand in de economie. En hij schetst vier mogelijke toekomstbeelden voor Nederland. Er valt iets te kiezen, betoogt hij. We beslissen samen over onze toekomst. En ja, onze kinderen en kleinkinderen kunnen het beter krijgen dan wij.

Frank Kalshoven deelt ook zijn eigen ervaringen, en geeft tips en trucs om je persoonlijke economie op orde te krijgen. Het is een boek waar Nederland een goed humeur van krijgt!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.