Maria

I need your lovin'

Martijn van de Griendt

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081341684, geïllustreerd, 160 blz., March 2017, Engels
Formaat: 24.4 (h) x 15.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 328 gram.

Uitgever: Griendt, M. van de

redactie: Eva van der Schans

vertaald door: Anne Marie Elijzen

beschrijving

Documentaire fotograaf Martijn van de Griendt maakte zijn negende fotoboek. Een boek over het meisje Maria uit Eindhoven, tevens de geboortestad van de fotograaf. Hij sprak haar eind 2007 aan op het Stadhuisplein in Eindhoven om vervolgens negen jaar polaroids van haar te maken. Vanwege haar bijzondere verhaal, besloot de fotograaf een filmcamera te kopen en Maria ook op bewegend beeld te gaan vastleggen. Tien jaar later is er een film én een fotoboek.

Martijn van de Griendt: 'ik ontmoette Maria op straat in Eindhoven toen ik foto's maakte voor mijn fotoboek Smokin' Boys Smokin' Girls, over rokende jongeren. Maar Maria (18) was aan het blowen. Ik sprak met haar en voelde al snel dat er een bijzonder verhaal in dit fotogenieke meisje zat. Ze was als baby geadopteerd uit Brazilië, kreeg problemen met haar adoptieouders, liep weg van huis en werd op haar elfde in een jeugdinstelling geplaatst. Ze kwam in aanraking met drugs, kreeg foute vriendjes en werd moeder op haar zestiende.'

Van de Griendt fotografeert Maria op polaroid vanwege dit unieke en kwetsbare materiaal. Het past bij het verhaal van Maria. Hij wilde de focus ook niet leggen op de ellende, maar vooral op de persoon Maria.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.