De mens en zijn engel

Daniël van Egmond

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De mens en zijn engel

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081319645, geïllustreerd, 380 blz., May 2012
Formaat: 23.8 (h) x 16.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 543 gram.

Uitgever: Ef & Ef Media

redactie: Anne C. Possel

beschrijvingVele goden in het oude Egypte en in India blijken dezelfde functies te vervullen als de engelen in het jodendom, christendom en de islam. Zij zijn het die uit het Heilige, dat is het Ene, de veelheid van de schepping voortbrengen. Zij zijn het die er voor zorgen dat de veelheid steeds naar de oergrond terugkeert. Uit verhalen blijkt dat alles wat er bestaat vanuit twee verschillende perspectieven kan worden bekeken. Ten eerste 'horizontaal': al het bestaan verschijnt dan als het resultaat van fysieke processen en is daarom onderworpen aan de wetten die de natuurwetenschap ontdekt heeft.

Ten tweede 'verticaal': alles blijkt een unieke uitdrukking te zijn van het Heilige. Zo'n unieke uitdrukking is een engel of een god. Zo heeft elke rivier, elke berg, elke boom en ieder mens zijn eigen engel. We ontdekken dat we ons niet hoeven te beperken tot onze zintuiglijke ervaringen, maar dat we ook mythische, religieuze en mystieke en visionaire ervaringen serieus moeten nemen.

Bevrijdend is om te ontdekken dat we niet louter een speelbal zijn van natuurkundige processen, Wij zijn niet terug te brengen tot ons brein, zoals de nieuwste ideologie ons voorhoudt. Om dit te doorzien en daaraan te ontsnappen, is het nodig om het contact met onze eigen engel te herstellen. Dit boek is geschreven als een zoektocht naar de mens die wij in wezen zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.