Empty

Thijs Heslenfeld

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Empty

paperback/ gebrocheerd: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081247030, geïllustreerd, 128 blz., November 2014, Engels UITVERKOCHT!

Uitgever: Oost West Thijs Best

beschrijving

De Namibische woestijn is een plek zoals er nog maar weinig op deze aarde bestaan. Een wereld zonder geld, tijd, WIFI of spitsuur. Mensen wonen er nauwelijks. Hier is het tussen jou en Moeder Natuur.

Voor 'Empty' reisden 12 mensen samen met de Nederlandse topfotograaf Thijs Heslenfeld elk een week of langer door deze ongetemde wildernis. Toen ze instapten, hadden ze geen idee wat er ging gebeuren. Geen geplande route, geen doelen en geen afspraken. Een week of langer overnachten tussen leeuwen en olifanten, soms dagenlange tochten door gebieden waar geen mens zich vertoont. Een leven zonder luxe, maar ook een avontuur zoals slechts weinigen bij ons het kennen.

Dit boek gaat over een wereld waar vaders zich ernstig beginnen af te vragen waarom ze deze avonturen niet beleven met hun zoons. Mensen die al 20 jaar achter hetzelfde bureau zitten, ontdekken dat ze het heerlijk vinden om met hun blote handen te werken. En iemand die al tijdenlang aanhikt tegen een moeilijke keuze, hakt de knoop door bij het kampvuur.

Thijs Heslenfeld verblijft nog steeds elk jaar twee maanden in Namibië om daar samen met gasten één op één de meest afgelegen plekken te bereizen.

www.thijsheslenfeld.com/join

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Thijs Heslenfeld

Thijs Heslenfeld (1965, Hilversum) studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en behaalde een doctoraal Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn carrière als dagbladverslaggever.

De afgelopen twintig jaar maakte hij tientallen reizen naar alle uithoeken van de aarde en vanaf 1995 begon hij zijn eerste reisverhalen te publiceren in kranten en tijdschriften. In 2005 besloot hij om zich voluit op fotografie te richten. De fotograaf beschouwt de kwetsbaarheid van het leven als het centrale thema in zijn werk. `Als ik er tijdens een reis in slaag om dicht bij de mensen te komen, kun je dat meteen terugzien en vooral voelen in mijn beeld. En dat geldt trouwens ook voor contact met mezelf: als ik niet lekker in mijn vel zit, worden mijn beelden al gauw geforceerd. Dan gaat het simpelweg niet.

Zijn foto's kenmerken zich door een zorgvuldig uitgewerkte compositie en een oog voor de kleinste details, waar velen van ons overheen zullen kijken. Hij fotografeert uitsluitend met bestaand licht en heeft een gezonde aversie tegen styling. `Alles wat echt is vind ik mooi of het nou oud of nieuw is, levend of dood, dat maakt me niks uit. Ik kan enorm genieten van de schoonheid van het echte, en nep kan me niet boeien.

`Heslenfelds interest is in the natural world and the human spirit - Life - alongside the shadows of death which make existence so precious, schreef het gezaghebbende Britse fotoblad PhotoIcon over hem. `His motivation, despite being one of Europe`s most accomplished travel photographers, is to engage with the life forces he finds around him - be they human or otherwise.

Het Britse Shots Magazine omschreef hem als uitzonderlijk getalenteerd: `His work is classic rather than experimental, portraying an ability not just to record what he sees but to capture its essence too. For instance, he never uses flash (he doesnt even own a flash), preferring instead to show the world as it really is and people as they really are.

Zijn fotos van alle continenten zijn gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic Adventure, GEO Saison, The Flying Dutchman, Hide & Chic, Villa dArte, National Geographic Traveler, Shots, Professional Photographer en Holland Herald. Zijn eerste fotoboek `Cold Sailing to Antarctica (2007) schopte het meteen tot één van de best verkochte Nederlandse fotoboeken en werd al twee keer herdrukt. In 2009 verscheen `Hot Life in the Australian outback, door de gezamenlijke Nederlandse boekhandels verkozen tot beste reisfotoboek van dat jaar. In 2011 publiceerde Heslenfeld een fotoboek over de door goudzoekers bedreigde jungle van Suriname: `Au!. `Men at work verscheen een jaar later en won een Red Dot Award in Berlijn voor het ontwerp.

Exposities van zijn werk waren de afgelopen jaren te zien in onder meer Pakhuis De Zwijger en De Melkweg in Amsterdam en The Aboriginal Art Gallery in Rotterdam.

-

www.thijsheslenfeld.com
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.