Het Drijfverenspel

geeft inzicht in eigen en andermans drijfveren

P.W. Roemeling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Drijfverenspel

kaartspellen: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081216319, geïllustreerd, April 2011
Formaat: 15.1 (h) x 11.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

Uitgever: 3LS

et al:

beschrijving

Geeft inzicht in eigen en andermans drijfveren.

Het Drijfverenspel is gebaseerd op het werk van de Zwitserse gedragswetenschapper Dr Eduard Spranger. Spranger classificeerde na jarenlange observaties zes essentiële attituden: Intellectueel, Praktisch, Esthetisch, Sociaal, Individualistisch en Traditionalistisch.

Attituden zijn volgens Spranger een optelsom van ervaringen opgedaan door afkomst, opvoeding, opleiding, ervaring en kennis. De waardering van die ervaringen (in positieve of negatieve zin) maakt dat wij persoonlijke overtuigingen gaan koesteren. Op basis van onze overtuigingen maken wij de afweging in bepaalde situaties wel of niet in actie te komen (daarom: drijfveren). Onze drijfveren bepalen in belangrijke mate door welke bril wij naar de wereld om ons heen kijken. Men kan ook spreken over wereldbeschouwing, paradigma, een manier om het leven te waarderen.

Over het algemeen bepalen de hoogste twee soms drie drijfveren de richting in iemands leven. In theorie is het niet mogelijk dat een persoon door alle zes de drijfveren even sterk wordt gemotiveerd.

Toelichting
Het drijfverenspel bevat zes drijfverenkaarten (groot formaat), hierop staat de betreffende drijfveer toegelicht. Daarnaast zijn er 120 speelkaarten. Elke speelkaart is twee keer aanwezig en bevat een woord dat iemand drijft/motiveert om in beweging te komen, ergens energie in te stoppen.

Toepassingsmogelijkheden
Het spel kan met 2 tot 6 spelers worden gespeeld en als hulpmiddel bij groepstrainingen worden gebruikt.

Het spel is volledig tweetalig (Nederlands Engels) en dus een prima instrument om zowel Nederlandstalige, Engelstalige of gemixte groepen te trainen. Zo krijgen de deelnemers inzicht in drijfveren en kennis van aan drijfveren gerelateerde woorden in de andere taal.

Inhoud doos
* Doosje met 120 speelkaarten
* 6 grote drijfverenkaarten
* 1 grote kaart met spelregels (NL-EN)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.