De Savannah kat

Cindy Schwering

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Savannah kat

gebonden: € 45.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081133050, geïllustreerd, 152 blz., December 2020
Formaat: 30.1 (h) x 24.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 1225 gram.

Uitgever: Dierenboekenbestellen.nl

illustrator: Anita Giskes; Carolien Van Schie

beschrijving

De Savannah kat
Een kat met het indrukwekkende en exotische uiterlijk van een wilde kat, maar met de karaktereigenschappen van een gedomesticeerde kat. Dát was het doel dat fokkers voor ogen hadden bij het creëren van dit opvallende en spraakmakende kattenras. Dat fokkers hierin zijn geslaagd, blijkt wel uit de toenemende vraag naar Savannah katten. Steeds meer mensen ontdekken dat achter de wilde looks van deze schitterende kat een opvallend vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid schuilgaat.

Behalve vriendelijk en aanhankelijk zijn Savannahs ook actief, energiek, speels en hebben ze een groot jachtinstinct. Dat kan ook bijna niet anders met een Afrikaanse serval als voorouder, aan wie ze ook hun prachtige ‘luipaardprint’ te danken hebben. Savannahs zijn ook erg nieuwsgierig, bovengemiddeld ondernemend en vaak dermate vindingrijk, dat er soms zelfs bepaalde aanpassingen in huis nodig zijn.

In dit boek lees je alles over het ontstaan, de verschillende generaties, het karakter en het uiterlijk van deze steeds populairder wordende raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod. Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de waanzinnig mooie foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Savannah-eigenaar!

Over de auteur
Cindy Schwering heeft inmiddels meerdere succesvolle dierenboeken op haar naam staan. Ze heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl, waardoor haar boeken prettig weglezen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.