Opper-Nubie

van Naga tot Aboe Oda

Huub Pragt; Hans Schoens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Opper-Nubie

gebonden: € 42.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081047449, geïllustreerd, 254 blz., November 2014
Formaat: 30.5 (h) x 22.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1887 gram.

Uitgever: ABC Uitgeverij

serienaam/reeks: Rijk der farao's

redactie: Jolanda Rijsdam

beschrijving

Rijk der farao's Opper-Nubië, het huidige Soedan, was rijk aan grondstoffen zoals goud, wierook, ivoor en ebbenhout. Daarom werden er al ten tijde van het Oude Rijk handelsexpedities naar dit gebied geleid vanuit Egypte. Door de eeuwen heen veranderde het contact tussen Opper-Nubië en Egypte en daarmee ook de wederzijdse beïnvloeding op de cultuur. De zwarte farao's, die vanaf de 25ste dynastie vanuit Opper-Nubië over Egypte regeerden, lieten zich in de beeldhouwkunst en architectuur inspireren door de beeldhouwwerken de monumenten van Egyptische farao's uit het Nieuwe Rijk. Omstreeks het begin van onze jaartelling wist Opper-Nubië zich aan de invloedsfeer van Egypte te onttrekken en werd een zelfstandige staat. De faraonische cultuur bleef echter gehandhaafd in het gebied en hield zelfs langer stand dan in Egypte zelf.
Dankzij een unieke samenwerking tussen fotograaf, vormgever Hans Schoens en egyptoloog Huub Pragt is dit prachtige boek over Opper-Nubië tot stand gekomen.
Door middel van prachtige gedetailleerde kleurenfoto's, overzichtskaarten, plattegronden en een uitgebreide Nederlandse uitleg en bijschriften wordt u meegenomen op een fascinerende reis langs de monumenten van dit bijzondere gebied.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.