Crisis response

veiligheid in onzekere, gevaarlijke en stressvolle situaties

Geert Hulshof

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Crisis response

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081015455, geïllustreerd, 120 blz., August 2013
Formaat: 22.8 (h) x 15.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

Uitgever: Wingstar Institute

beschrijving

De toekomst is onzeker en bij elke activiteit bestaat er een kans dat er iets misgaat. In aanvulling op het boek 'Safety Basics', leert dit boek je omgaan met onverwachte veranderingen en onzekere, gevaarlijke en stressvolle situaties. Creëer veiligheid onder tijdsdruk.

Afhankelijk van de mate van onzekerheid zijn er vijf strategieën om je doelstellingen te behalen. Kies in elke situatie de beste strategie. Leer hoe een crisissituatie ontstaat en hoe je deze zo snel mogelijk kunt herkennen. Aan de hand van een effectieve Crisis Response Strategie kun je snel en eenvoudig bepalen wat je moet doen. Je leert hoe jij jezelf en je team door elke crisis heen loodst. De nadruk ligt daarbij op veiligheid, het beperken van letsel, schade en impact op de omgeving.

Crisis Response is gebaseerd op de praktijk - kennis en ervaring die zich al jarenlang bewezen hebben in de militaire en civiele luchtvaart. Het is van toepassing op de planning, voorbereiding en uitvoering van activiteiten, tijdens een crisis en gedurende de nasleep daarvan.

Dit boek is verplichte kost voor iedereen die onderneemt en verantwoordelijk is voor veiligheid. Denk hierbij aan ondernemers, directeuren, managers en toezichthouders, maar vooral aan de mensen die operationele activiteiten plannen en uitvoeren zoals, piloten, artsen, zeevarenden, militairen, expeditieleden - kortom voor iedereen die bewust en actief in het leven staat.

Crisis Response: mouwen opstropen en aan de slag!


Beknopte inhoudsopgave:

Voorwoord
Engelse termen en afkortingen
Gedetailleerde inhoudsopgave

1. Onzekere toekomst
2. Crisis
3. De factor 'tijd'
4. Mentale belasting
5. Stress
6. Communicatie
7. Crisis response plan
8. Crisis response strategie
9. Nazorg en traumaverwerking

Nawoord
Toolbox
Dankbetuiging
Literatuur
Over de auteur
Over Wingstar Instituut


Geert Hulshof is de oprichter en eigenaar van Wingstar Instituut. Dit kenniscentrum op gebied van veiligheid, crisis response en risicomanagement helpt ondernemers en organisaties hun activiteiten veiliger en efficiënter te maken. Als gastspreker, trainer en coach heeft Geert Hulshof het materiaal van dit boek aan vele cursisten onderwezen.

Dit boek is het tweede deel uit de Wingstar MCC Series - een toolbox vol praktische informatie en inzichten.

Voor meer informatie ga naar: www.wingstar.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.