Rijk

hoe een ideaal in een kwart eeuw werkelijkheid werd Stichting de Arm

Bram Nijssen; Jesse van Mourik

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rijk

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789080968110, geïllustreerd, 118 blz., May 2013
Formaat: 24.1 (h) x 17.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 522 gram.

Uitgever: Stichting Autres Directions

illustrator: Rob Hornstra

beschrijving

RIJK - Hoe een ideaal in een kwart eeuw
werkelijkheid werd, Stichting de Arm

Wat heeft kringloop en hulpverlening met elkaar gemeen? Hoe combineer je handel en idealisme? Een boekproject over een kwart eeuw Stichting de Arm in de stad Utrecht. Grafisch ontwerper Bram Nijssen debuteert met 208 pagina's RIJK.

Het boek RIJK vertelt het verhaal van een kwart eeuw Stichting de Arm op basis van vele tientallen artikelen uit kranten en tijdschriften, kasboeken, ordners, persoonlijke brieven, kattebelletjes, studieverslagen, foto's en folders die in het archief van de stichting werden gevonden. Het weerspiegelt de zorg voor mens en milieu waar de samensteller van RIJK zich in heeft herkend; het inspireerde de vormgever van RIJK tot het uit dragen van zijn engagement.

Dat engagement gaat verder dan het resultaat. RIJK is een boekproject, een proces waaraan 9 mensen een bijdrage leverden en waarbij vele anderen direct en indirect betrokken waren.

Met het ideaal van Stichting de Arm als uitgangspunt, heeft Bram Nijssen gezocht naar woorden, beelden en mensen die hem konden helpen bij het creëren van zijn vorm en zijn manier om recycling en zorg onder de aandacht te brengen.

Een van hen was Rob Hornstra, die als fotograaf geïnspireerd werd door Stichting de arm Arm en haar mensen en zodoende betrokken raakte bij RIJK. Zijn portretten en stillevens werden opgenomen en hebben het boek dan ook "verrijkt". Een aantal van zijn foto's waren eerder al te zien in het Volkskrant Magazine van 19 maart 2005.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.