Manifestaties van bewustzijn

Gesprekken over kunst, wetenschap en spiritualiteit

Iebele Abel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Manifestaties van bewustzijn

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080894099, geïllustreerd, 164 blz., August 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 523 gram.

Uitgever: Uitgeverij Het Hogeland

beschrijving

De Nederlandse kunstenaar Iebele Abel brengt de complexe wereld van menselijk bewustzijn tot uitdrukking in kunstwerken en installaties. Hiervoor gebruikt hij technieken uit de kwantumfysica en experimenteel psychologisch onderzoek.

Manifestaties van Bewustzijn is een openhartig verslag van een artistiek-wetenschappelijk onderzoek dat ver buiten de gebaande paden treedt. Geavanceerde technieken worden ingezet om eeuwenoude filosofische vraagstukken over God, wereld en mens opnieuw aan de orde te stellen. Het resultaat is een avontuurlijke zoektocht waarin de beleving van spiritualiteit in de technologische samenleving centraal staat.

In deze full-color uitgave zijn alle relevante kunstwerken van Iebele Abel opgenomen. De tekst in de tweede druk is gedeeltelijk herzien op basis van de Amerikaanse uitgave Manifestations of Mind in Matter door ICRL Press/International Consciousness Research Laboratories, Princeton (USA).

Iebele Abel in gesprek met prof. dr. Dick Bierman, fysicus en bewustzijnsonderzoeker in Amsterdam en emeritus hoogleraar Bijzondere Ervaringen (Universiteit Utrecht); dr. Brenda Dunne, ontwikkelingspsycholoog en directeur van International Consciousness Research Laboratories, Princeton; prof. dr. Hans Gerding, hoogleraar filosofie (Leidse Universiteit); prof. dr. Robert Jahn, kwantumfysicus bij NASA en oprichter van Princeton Engineering Anomalies Research Laboratories (Princeton University); dr. Roger Nelson, cognitief psycholoog en initiatiefnemer van het Global Consciousness Project (Princeton University); Peter van Kan, meditatieleraar; Tijn Touber, muzikant en bestseller auteur; dr. Roeland van Wijk, moleculair celbioloog, biofysicus aan het Institute of Biophysics, Duitsland.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingManifestaties van Bewustzijn geeft een treffend tijdsbeeld van het begin van de 21ste eeuw. Een openhartige zoektocht naar de beleving van spiritualiteit in een seculier-technologische samenleving.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.